Ekosfera
COOL

PIRYA - čista voda

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Ususret Međunarodnom danu žena donosimo inspirativnu priču mlade poduzetnice Dore Maroš koja paralelno razvija vlastiti hardverski startup, radi na puno radno vrijeme u… više »

SJAJNO

Napuštanje kao kazneno djelo prošlo drugo čitanje

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Na jučerašnjem drugom čitanju konačnog prijedloga izmjena i dopuna Kaznenog zakona saborski zastupnici podržali su uvođenje napuštanja životinja kao kaznenog djela! Udruga… više »

EHHH... ;)

Brojne tužbe širom svijeta zbog nafte

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Dok se planet i dalje zagrijava, prosvjedi protiv fosilnih goriva posljednju se dekadu prelijevaju s ulica u sudnice. Od 2017. godine, diljem svijeta, podneseno je 2341 tužbi protiv raznih… više »

COOL

Svake godine na današnji datum obilježavamo Svjetski dan divljih vrsta

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

WWF, svjetska organizacija za zaštitu prirode, koristi ovogodišnji Svjetski dan divljih vrsta kako bi naglasila važnost svih divljih vrsta na planetu - od biljaka, preko gljiva,… više »

STRAŠNO!!

Kaznena prijava zbog horora u Osijeku

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Na posjedu bez vode i kanalizacije, krcatom smećem, nalazi se najmanje 20 pasa zatvorenih u mraku podrumskog prostora punog otpada i izmeta, u užasno prljavim improviziranim boksovima s… više »

WWF ADRIA

Usvojena je Uredba o obnovi prirode

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Sofija Babić iz WWF Adrije pojašnjava: „Uredba obvezuje države članice da će obnoviti narušene ekosustave, doprinijeti postizanju ciljeva EU-a u području klime i… više »

ZAPAMTITE

Svjetski dan kastracije pasa i mačaka je danas

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Danas se diljem svijeta obilježava Svjetski dan kastracije pasa i mačaka. Tim povodom, iz udruge Prijatelji životinja pisali su jedinicama lokalne samouprave ukazujući im na važnost… više »

NARAVNO!

Zabraniti skrbniku staforda iz Zadra nabavu novoga psa

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Nakon nedavne tragedije u Zadru, kada je staricu nasmrt izgrizao pas pasmine američki staford, udruga Prijatelji životinja uputila je dopis Državnom inspektoratu kojim traži da se skrbniku… više »

HMMM...

Sve manje zemlje pod žitaricama

objavljeno prije 2 mjeseca

Ukupno zasijana površina u jesenskoj sjetvi iznosila je 239 tisuće hektara, što je 8,8 posto manje nego u 2022., od čega se na žitarice odnosi… više »

COOL

Max Mara, odbaci krzno!

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Na početku tjedna mode u Milanu i uoči nadolazećeg tjedna mode u Parizu, udružile su se organizacije za zaštitu životinja Humane Society International, LAV i Fur Free Alliance, među… više »

BRAVO

Schneider Electric nadmašio ciljeve održivosti za 2023.

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, objavio je svoj učinak utjecaja na održivost (eng. Schneider Sustainability Impact -… više »

NAJAVE

Stiže Marš za životinje

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Nakon duge četiri godine, u subotu 13. travnja 2024. ponovno će se održati Marš za životinje, i to četvrti u Hrvatskoj! Organiziraju ga udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede, uz… više »

BRAVO

Zbogom glomaznim kutijama

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Glavni cilj: zaštita u transportu Jedno je sigurno: ambalaža štiti proizvode za vrijeme transporta, a Geberit proizvodi dobro su pakirani. Konstanze Smith, inženjerka pakiranja… više »

WWF ADRIA

Iskoristi Valentinovo za poklon od srca

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Pokušajte zamisliti svijet pun ljubavi. Već sam pogled na neodoljive okruglaste pande ili zaljubljene pingvine izaziva osmijeh i želju da činite dobro, zar ne? Kako tek na svakog od… više »

ZANIMLJIVO

Tko stvarno nešto radi po pitanju klimatskih promjena?

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Razlike u doprinosima, učincima i sposobnostima djelovanja unutar i između zemalja, središnja su pitanja u rješavanju klimatskih promjena. Klimatska kriza duboko utječe na… više »

skrolaj na vrh