« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ZABRINUTI SITUACIJOM

Vijeće sigurnosti UN-a pozvalo Libanon na suzdržanost

Vijeće sigurnosti UN-a izrazilo je duboku zabrinutost zbog razmjene vatre na granici u kojoj su četiri osobe ubijene te je pozvalo Izrael i Libanon da izbjegnu eskalaciju nasilja

(Getty Images)
Više o

Izrael

,

Libanon

,

Vijeće sigurnosti UN-a

Izraelsko-libanonska razmjena vatre u kojoj su ubijena dva libanonska vojnika, libanonski novinar te izraelski časnik, najveće je nasilje na granici od rata 2006., koji je Izrael vodio protiv libanonskog pokreta Hezbollah.

"Vijeće sigurnosti izražava duboku zabrinutost zbog današnjeg izgreda na Plavoj liniji koji je izazvao žrtve na objema stranama", kazao je ruski veleposlanik Vitalij Čurkin. "Vijeće poziva sve strane na krajnju suzdržanost i na poštivanje obveza iz rezolucije 1701", pročitao je Čurkin koji ovog mjeseca predsjeda Vijećem.

Rezolucija 1701 prekinula je izraelski rat protiv Hezbollaha, no dvije su strane tehnički još u ratu. Libanonci i Izraelci različito su opisali okolnosti izgreda, a UN-ove mirovne snage trebaju provesti istragu te objaviti zaključak.

Sjedinjene Države pozvale su u utorak Izrael i Libanon da pokažu "maksimalnu suzdržanost" te izrazile "krajnju zabrinutost zbog nasilja", rekao je u Washingtonu glasnogovornik State Depratmenta Philip Crowley. (hina/metro-portal)

03.08.2010. 21:51:34
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    03.08.2010. 22:14
    eto, cionisti opet izazivaju jer im je jedina šansa za opstanak: rat... ali još 2006. je došlo na vidjelo kako se situacija promijenila i cionistička vojska više nije nepobjediva... tako da bi ovo, ako eskalira u veći oružani sukob (cionistima pjena ide na usta zbog irana) mogao biti početak njihovog kraja
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh