« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
UVREDA ZA ŽRTVE?

Gradit će se džamija blizu Ground Zeroa

Povjerenstvo grada New Yorka zaduženo za očuvanje spomeničke baštine otklonilo je veliku zapreku za gradnju sporne džamije nedaleko od mjesta gdje su se nalazio WTC

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

New York

,

WTC

,

Ground Zero

,

džamija

Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo povući s popisa povijesnih spomenika zgradu 45-47 Park Place blizu Ground Zeroa gdje bi se trebala graditi džamija. U zgradi iz 1850. godine nalazi se još samo jedna trgovina odjećom.

Povjerenstvo je s devet glasova izglasalo brisanje te zgrade s popisa zaštićenih kulturnih spomenika, rekao je predsjednik Robert Tierney. Građevinsko povjerenstvo odobrilo je gradnju kompleksa u kojem će se smjestiti islamski kulturni centar i džamija.

Tu su odluku s negodovanjem dočekali prosvjednici od kojih su neki nosili transparente s upozorenjima " Ne veličajte ubojstva 3.000 ljudi", "NE džamiji" ili "Islam gradi džamije na mjestima koja je osvojio". Protivnici gradnje islamskog centra smatraju da bi gradnja džamije tako blizu mjesta terorističkih napada vrijeđalo spomen na žrtve 11. rujna. (hina/metro-portal)

03.08.2010. 21:13:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh