« Život
objavljeno prije 12 godina
KINA

VIDEO: Smrtno ranjeni vozač autobusa ostao pribran i spasio putnike

Komad metala što je otpao s kamiona na autocesti udario je u prednje staklo autobusa i teško ranio njegovog vozača, koji je ipak uspio sigurno zaustaviti vozilo

Fotografija vijesti
Više o

Kina

,

neobični ljudi

,

hrabrost

,

junaci

,

ljudske sudbine

Kinezi diljem zemlje kao junaka slave vozača autobusa koji je uspio zadržati kontrolu nad vozilom i sigurno ga zaustaviti, unatoč tomu što je ga je otkinuti komad metalne ploče koji je probio prednje staklo teško ozlijedio, prenosi agencija Xinhua.

Wu Bin, hrabri 48-godišnji vozač najvećeg kineskog autobusnog prijevoznika, zadobio je smrtonosne ozljede, zbog čega je umro u bolnici nekoliko dana nakon ove tragične nesreće.

Ipak, sugrađani iz njegovog rodnog Hangzhoua odlučili su mu odati počast za odvažnost, budući da je Bin uspio zaustaviti autobus nasred autoceste, upaliti sva četiri pokazivača smjera i instruirati putnike da ne trče u panici van iz autobusa, unatoč tomu što je više nego očigledno bio u teškim bolovima.

Kineski su mediji s puno pažnje popratili ovaj primjer hrabrosti i nesebičnosti u društvu koje iz dana u dan polako postaje vrlo natjecateljsko i neosjetljivo na probleme drugih.

05.06.2012. 14:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh