« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SKUC - PAUK

Veliki zagrebački koncert Opće Opasnosti

Opća Opasnost se od početka listopada nalazi na mini turneji po Hrvatskoj, a do kraja studenog nastupit će u Varaždinu, Zagrebu i Virovitici - OSVOJITE ULAZNICE

Opća Opasnost
Opća Opasnost (Opća Opasnost promo)
Više o

koncert

,

zagreb-info

,

Opća opasnost

,

nagradna igra

,

turneja

,

mladi glumci

Nakon vrlo uspješnog singla «Uzalud sunce sja» kojim se Opća opasnost vratila na domaću rock scenu, rockeri iz Županje nastupit će 6. studenog u zagrebačkoj dvorani SKUC Pauk u sklopu hrvatske turneje.

Kako kaže službena biografija Opće opasnosti, do Domovinskog rata malo je ljudi znalo da se u Županji svira i sluša dobar hard rock. Početkom rata, kada je opća opasnost postala županjska svakodnevica, grupa mladih rock entuzijasta iskoristila je tu sintagmu, skrenula pozornost na svoj grad i pokazala kako se u Županji, bez obzira na strahote ratnih pustošenja, živi, radi i stvara dobra glazba.

Osvojite ulaznice za zagrebački koncert na Metro portalu!

Opća opasnost osnovana je 1992. godine, a već iste izdaju svoj prvi materijal naslova «Opća opasnost» ,a 1994. godine objavljuju svoj prvi službeni album «Treba mi nešto jače od sna» koji uz istoimeni hit donosi i jednu od najpopulanijih hrvatskih pjesama «Jednom kad noć».

opca_opasnost_web_flyer2.jpg
Opća Opasnos

1995. godine izlazi album «Amerika» na kojem se nalazi pjesma «Njene sjene» koja je osvojila nagradu publike na «Arenafestu '95.». Iste godine bend objavljuje i mini-album naziva «Vrijeme je za grom», a 1997. godine album «Ruski rulet». Pjesma «Mjesečar» sa tog albuma pobjeđuje na «OSFEST-u» 1998. nakon čega bend pritisnut općim lošim stanjem na hrvatskoj rock sceni stagnira te polako i nestaje.

No situacije se mijenja kada 2009. izlazi njihov prvi «The best of» album. Početkom 2010. Opća Opasnost započinje sa aktivnijim koncertiranjem, a prekretnica je njihov prvi solo koncert u Zagrebu u gotovo rasprodanoj dvorani Boogalooa.

Na jesen 2010. Opća Opasnost je krenula na turneju nazvanu po novom singlu «Uzalud sunce sja», a okrunit će ju nastupom 6. studenog u zagrebačkoj dvorani SKUC - Pauk koja se nalazi u sklopu studentskog doma „Stjepan Radić" popularno zvanog „Sava".

Koncert je najavljen za 21 sat, a kao predgrupa nastupit će grupa Off Side iz Županje. Opća Opasnost najavljuju skorašnji izlazak novog albuma, a njihovi rasprodani koncerti unazad godinu dana najbolji su dokaz kako se rock glazba vraća na domaću scenu. Uz sve to pjevač Pero Galić jedan je od najboljih vokalista hrvatskog rocka te izvođač koji odlično zna prenijeti energiju i emocije u pjesmama «Jednom kad noć», «Treba mi nešto jače od sna», «Mjesečar, «Srce zna», «Nisam rođen pod sretnim zvijezdama», «Nebeski znak» ili «Tri rijeke» (u kojoj se bendu pridružila i mlada rock nada Zoran Mišić), a koje su danas pravi rock klasici.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 60 kn.

Prodajna mjesta u Zagrebu: Dancing Bear - Gundulićeva 7; Rockmark - Berislavićeva 13, Planet Music - Ilica 37; Aždaja Boutique - Gajeva 17; Dirty Old Shop - Tratinska 22; Kovač - Masarykova 14; Punkt 13 - Ilica 14.

Na ulazu 70 kn.

28.10.2010. 14:13:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh