« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
FADO DIVA

Mariza sljedeće srijede u zagrebačkom Hypo centru

Jedna od najpopularnijih pjevačica fado glazbe, Portugalka umjetničkog imena Mariza sljedeće srijede nastupa u Zagrebu

Mariza
Mariza (Facebook)
Više o

fado

,

koncert

,

zagreb-info

,

hypo centar

,

Koncert u bijelom

,

najsigurniji grad

Nakon četiri godine, jedna od najpopularnijih pjevačica fado glazbe, egzotičnog izgleda i zavidnog šarma te vrlo dojmljivog scenskog nastupa, Mariza, ponovno će se predstaviti zagrebačkoj publici i to u srijedu, 3. studenoga u Hypo Centru u dvorani Veliki Kornati.

Mariza je njezino umjetničko ime, rođena je kao Marisa Nunes dos Reis. Otac Portugalac, snažno ju je poticao na usvajanje fada, smatrajući da će se sudjelovanjem u tradicionalnoj glazbi više približiti portugalskoj zajednici. Nakon sedam godina rada, Mariza je postala jedna od velikih međunarodnih pjevačica u tradiciji Amalie Rodrigues, Edith Piaf, Elis Regine, Elle Fitzgerald ili Judy Garland. Portugal će je stoga morati dijeliti s ostatkom svijeta.

2001. godine album Fado em Mim, prodan je u zapanjujućih 100.000 primjeraka. Jedan od njezinih najvećih hitova je Transparente, čime odaje počast svojoj baki, koja je bila afričkog porijekla. Drugi album Fado Cuvo, smatra se pokretačem New Fada, a njezina interpretacija fado standarda donijela joj je međunarodno priznanje. Marizin treći album, Transparente, snimljen je u Brazilu i objavljen je 2005.

a3-mariza-2.jpg
Mariza

Glazbeni producent ovog albuma bio je veliki glazbenik Jaques Morelenbaum, brazilski čelist, zagrebačkoj publici poznat s koncerta "Tribute to Jobim", održanog u Tvornici 2004. godine, kada je zajedno sa svojom suprugom, pjevačicom Bossa Nove Paolom Morelenbaum, oduševio publiku u Tvornici maestralnim izvedbama najpoznatijih Jobimovih uspješnica Bossa Nove.

Mariza je snimila duet sa Stingom za Svjetski dan mira na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Mnogi obožavatelji će se složiti u jednom: Kada Mariza pjeva, vrijeme stane... svaka riječ koju pjeva sluša se s intenzivnom koncentracijom, a svaku notu pogađa besprijekorno.

Upravo to je razlog da njezinu fantastičnu izvedbu pogledate u Hypo Centru 3. studenog u 20:30 sati. Cijene ulaznica su 250 kuna za zelenu zonu, 270 kuna za plavu zonu i 290 kuna za crvenu zonu. Važno je napomenuti da je koncert sa sjedenjem te da je broj ulaznica ograničen! Prepustite se fadu i uživajte!

28.10.2010. 14:56:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh