« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
GORDON BROWN:

Velika Britanija istražit će ubojstvo visokog dužnosnika Hamasa

Šest od ukupno 11 Mossadovih atentatora koristilo je britanske putovnice za koje Foreign Office tvrdi da su krivotvorene

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

Gordon Brown

,

Hamas

,

profesionalna likvidacija

,

Mossad

,

Mahmud al-Mabhuh

,

krivotvorene putovnice

Velika Britanija istražit će navode da je skupina atentatora na visokog dužnosnika Hamasa u Dubaiju koristila krivotvorene britanske putovnice, objavio je u srijedu britanski premijer Gordon Brown.

Njegova izjava uslijedila je nakon što je izraelski ministar vanjskih poslova zanijekao navode da izraelska tajna služba Mossad stoji iza ubojstva Mahmuda al-Mabhuha u hotelu u Dubaiju 20. siječnja.

U prvoj službenoj izjavi Tel Aviva, izraelski ministar Avigdor Lieberman rekao je u srijedu kako je "netočna" pretpostavka da iza ubojstva stoji Izrael.

To je izjavio nakon što su vlasti u Dubaiju izvijestile da nekoliko osoba iz tima za izvršenje atentata imaju ista imena kao neki britanski imigranti u Izraelu.

Šestoro od njih ukupno 11, čija su imena objavile vlasti Dubaija, imaju britanske putovnice, za koje Foreign Office tvrdi da su krivotvorene.

"Moramo provesti punu istragu o tome. Britanska putovnica je važan dokument s kojim treba pažljivo postupati", rekao je Brown u radijskom intervjuu. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 20:01:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh