« Seks
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ISTRAŽIVANJE

Veličina jest bitna - duži prstenjak znači i veći libido

Bebe koje su u maternici bile izložene većim razinama testosterona - muškog spolnog hormona - imale su i duže prstenjake

Duljina prsta je bitna za libido
Duljina prsta je bitna za libido (Shutterstock)
Više o

seksualnost

,

seksualni nagon

,

veličina penisa

,

libido

,

prstenjak

Sigurni smo da vam je već puna kapa različitih teorija o tome koliko je veličina bitna ili nebitna te na koje sve „provjerene" načine možete „pouzdano" zaključiti koliko je obdaren vaš potencijalni frajer, bez da se uživo u to uvjerite.

S druge strane, iako su sve teorije o povezanosti veličine stopala, prstiju ili nosa s veličinom muškog ponosa u više navrata odbačene kao nepotvrđene, znanstvenici su dokazali kako bi dužina prstenjaka mogla biti povezana s muškim libidom.

Naime, istraživači su otkrili kako se veličina prstenjaka uvjetovana razinom muških i ženskih spolnih hormona u maternici. Bebe koje su bile izložene većim razinama testosterona - muškog spolnog hormona - imale su i duže prstenjake.

Ova je studija istovremeno i prva takve vrste koja objašnjava zbog čega su prstenjaci kod muškaraca često duži od kažiprsta, dok je kod žena obrnuta situacija.

>>Što prstenjak otkriva o muškarcu?>>

Dužina prstenjaka do sada je već bila povezivana s brojem spermija, agresivnim ponašanjem, spolnom orijentacijom te sklonosti sportu, dok su visoke razine testosterona povezane s većim nagonom za seks.

06.09.2011. 10:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh