« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
KONCERTI

Veja sutra besplatno na Ganzu

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrument

Veja dolazi na Ganz novi festival
Veja dolazi na Ganz novi festival (Kultura promjene)
Više o

koncert

,

Ganz novi festival

,

Veja

Koncert etno skupine „Veja" održat će se na petom danu Ganz novog festivala, u srijedu, 18. rujna u atriju &TD-a (slučaju kiše, koncert se seli u Polukružnu &TD-a)  s početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj ali i u susjednim zemljama. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš. 

Od koncerata koji su nam ostali u pamćenju izdvajamo nastupe na festivalu Ethnoambient u Solinu, TradInEtno festivalu u Pazinu te FolkHistria festivalu u Kopru a nedavno smo održali i prvu inozemnu turneju u Francuskoj a posebice se izdvojio nastup u poznatom jazz klubu u Parizu "New Morningu" gdje smo bili odlično prihvaćeni od publike i pohvaljeni od strane medija i struke.

Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu studentskih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu i publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.

Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste - živi, nadahnjuje i pruža nove prilike za nova stvaralaštva.

17.09.2013. 18:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh