Metro-portal.hr

objavljeno 17.09.2013. 18:25:00
KONCERTI

Veja sutra besplatno na Ganzu

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrument

Veja dolazi na Ganz novi festival
Veja dolazi na Ganz novi festival (Kultura promjene)

Koncert etno skupine „Veja" održat će se na petom danu Ganz novog festivala, u srijedu, 18. rujna u atriju &TD-a (slučaju kiše, koncert se seli u Polukružnu &TD-a)  s početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj ali i u susjednim zemljama. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš. 

Od koncerata koji su nam ostali u pamćenju izdvajamo nastupe na festivalu Ethnoambient u Solinu, TradInEtno festivalu u Pazinu te FolkHistria festivalu u Kopru a nedavno smo održali i prvu inozemnu turneju u Francuskoj a posebice se izdvojio nastup u poznatom jazz klubu u Parizu "New Morningu" gdje smo bili odlično prihvaćeni od publike i pohvaljeni od strane medija i struke.

Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu studentskih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu i publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.

Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste - živi, nadahnjuje i pruža nove prilike za nova stvaralaštva.

17.09.2013. 18:25:00
http://metro-portal.hr/veja-sutra-besplatno-na-ganzu/80520/