« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana
VRIJEDI ZNATI

Vegetarijanska prehrana i utjecaj na zdravlje

Konzumiranje prehrane koja ne uključuje meso smanjuje rizik od pojave dijabetesa tipa 2 za čak 23%

Razmislite malo
Razmislite malo (Arhiva)
Više o

dijabetes

,

zdravlje

,

vegetarijanstvo

Vegetarijanska prehrana temeljena na biljnim namirnicama, voću, povrću i žitaricama smanjuje mogućnost od pojave dijabetesa tipa 2, pokazalo je istraživanje.. 

"Dokazali smo kako konzumiranje prehrane koja ne uključuje meso smanjuje rizik od pojave dijabetesa tipa 2 za čak 23%", rekao je liječnik Qi Sun sa Sveučilišta Harvard.  

"Pojedinci koji su konzumirali zdravu verziju biljne prehrane s naglaskom na unos svježeg voća, povrća, orašastih plodova i mahunarki te minimizirali unos napitaka zaslađenih šećerom i rafiniranim ugljikohidratima, uspjeli su reducirati razvoj dijabetesa za još većih 30%. Ovaj je postotak zaista značajan", dodao je liječnik. 

Povezanost vegetarijanske prehrane i nižeg rizika od dijabetesa već je otprije poznata, no ovo je istraživanje ispitalo razlike između uravnotežene i neuravnotežene vegetarijanske prehrane, kao i potencijalan učinak smanjenja unosa hrane životinjskog porijekla u prehrani.

Dakle, smanjenje rizika od dijabetesa vidi se čak i kod umanjenog unosa namirnica životinjsnog porijekla, a ne samo kod potpunog izbacivanja. 

05.08.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.08.2019. 09:13
    zdrava hrana ,obozavam je
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh