« Svijet
objavljeno prije 10 godina
BARACKU SE CRNO PIŠE

Većina Amerikanaca smatra kako Obama nije zaslužio drugi mandat

Anketa koju je u kolovozu provelo Sveučilište "Quinnipiac" pokazuje kako 51 posto registriranih birača misli da Obama ne bi trebao biti ponovno izabran na predsjedničku dužnost

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

izbori u SAD-u

,

američki predsjednički izbori

Istraživanje javnog mijenja među američkim biračima otkrilo je kako većina stanovnika SAD-a smatra kako Obami ne bi trebalo povjeriti još jedan predsjednički mandat, prenosi Hina.

Anketa koju je u kolovozu provelo Sveučilište "Quinnipiac" pokazuje kako 51 posto registriranih birača misli da Obama ne bi trebao biti ponovno izabran na predsjedničku dužnost, a 42 posto ih misli da bi trebao odslužiti dva predsjednička mandata.

Američki birači potpuno su podijeljeni s obzirom na predsjednika Obamu - 47 posto kaže da o njemu ima pozitivno mišljenje, a toliko ih prema njemu izražava negativno stajalište.

Čak 52 posto birača ne odobrava Obamino vođenje SAD-a, a 42 posto ih odobrava, što je veliki pad potpore u odnosu prema srpnju, kada je odnos bio 47 prema 46 posto, izvješćuje "Quinnipiac". Među bijelcima i muškarcima, potpora Obami kreće se nešto iznad 30 posto.

U ispitivanju je Obama izjednačen po popularnosti s jednim od republikanskih predsjedničkih kandidata, bivšim guvernerom Massachusettsa Mittom Romneyem, a u odnosu prema drugome, teksaškom guverneru Ricku Perryju, anketa pokazuje da bi izborni ogled između njih završio s 45 prema 42 posto glasova u korist Obame.

Perry je u anketi "Quinnipiaca" izbio u vodstvo među kandidatima za republikansku predsjedničku nominaciju s 24 posto potpore republikanskih i republikancima naklonjenih neovisnih birača, ispred Romneya s 18 posto.

Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin dobiva 11 posto glasova, kongresnica iz Minnesote Michele Bachmann 10 posto, kongresnik iz Teksasa Ron Paul devet posto i poslovni čovjek Herman Cain pet posto.

Republikanci i demokrati izjednačeni su te imaju po 38 posto glasova na pitanju anketara za koga će glasovati na izborima za Kongres 2012.

01.09.2011. 20:21:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  remi-rummy
  01.09.2011. 21:55
  a nobelovu nagradu je je kao zaslužio
 2. avatar
  HBomb
  02.09.2011. 01:44
  u naslovu: "BARACKU SE CRNO PIŠE"
  malo smo si rasistički? :P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh