Metro-portal.hr

objavljeno 01.09.2011. 20:21:00
BARACKU SE CRNO PIŠE

Većina Amerikanaca smatra kako Obama nije zaslužio drugi mandat

Anketa koju je u kolovozu provelo Sveučilište "Quinnipiac" pokazuje kako 51 posto registriranih birača misli da Obama ne bi trebao biti ponovno izabran na predsjedničku dužnost

Fotografija vijesti

Istraživanje javnog mijenja među američkim biračima otkrilo je kako većina stanovnika SAD-a smatra kako Obami ne bi trebalo povjeriti još jedan predsjednički mandat, prenosi Hina.

Anketa koju je u kolovozu provelo Sveučilište "Quinnipiac" pokazuje kako 51 posto registriranih birača misli da Obama ne bi trebao biti ponovno izabran na predsjedničku dužnost, a 42 posto ih misli da bi trebao odslužiti dva predsjednička mandata.

Američki birači potpuno su podijeljeni s obzirom na predsjednika Obamu - 47 posto kaže da o njemu ima pozitivno mišljenje, a toliko ih prema njemu izražava negativno stajalište.

Čak 52 posto birača ne odobrava Obamino vođenje SAD-a, a 42 posto ih odobrava, što je veliki pad potpore u odnosu prema srpnju, kada je odnos bio 47 prema 46 posto, izvješćuje "Quinnipiac". Među bijelcima i muškarcima, potpora Obami kreće se nešto iznad 30 posto.

U ispitivanju je Obama izjednačen po popularnosti s jednim od republikanskih predsjedničkih kandidata, bivšim guvernerom Massachusettsa Mittom Romneyem, a u odnosu prema drugome, teksaškom guverneru Ricku Perryju, anketa pokazuje da bi izborni ogled između njih završio s 45 prema 42 posto glasova u korist Obame.

Perry je u anketi "Quinnipiaca" izbio u vodstvo među kandidatima za republikansku predsjedničku nominaciju s 24 posto potpore republikanskih i republikancima naklonjenih neovisnih birača, ispred Romneya s 18 posto.

Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin dobiva 11 posto glasova, kongresnica iz Minnesote Michele Bachmann 10 posto, kongresnik iz Teksasa Ron Paul devet posto i poslovni čovjek Herman Cain pet posto.

Republikanci i demokrati izjednačeni su te imaju po 38 posto glasova na pitanju anketara za koga će glasovati na izborima za Kongres 2012.

01.09.2011. 20:21:00
http://metro-portal.hr/vecina-amerikanaca-smatra-kako-obama-nije-zasluzio-drugi-mandat/62800/