« Kultura
objavljeno prije 14 godina
TJEDAN SUVREMENOG PLESA

"Variacions Al.leluia" u Gavelli

Predstavu izvodi višestruko nagrađivana španjolska skupina Lanònima Imperial

tjedan suvremenog plesa
tjedan suvremenog plesa (Tjedan suvremenog plesa)
Više o

Tjedan suvremenog plesa

,

zagreb-info

,

svađe

,

najgluplji razlozi

,

smisao života

Španjolski čarobnjaci spektakla, dobitnici Nagrade publike Tjednu suvremenog plesa, vraćaju se u Hrvatsku predstavom koju je kritika proglasila 'džepnom rock and roll operom' o - strahu!

Diljem svijeta višestruko nagrađivanu skupinu Lanònima Imperial, osnovao je 1986. koreograf, redatelj i fotograf Juan Carlos García.

Nakon plesne karijere u Barceloni, usavršavao se pod vodstvom Merce Cunninghama i Janet Panette, da bi potom pokrenuo vlastitu trupu koja se nametnula kao jedna od vodećih na španjolskoj plesnoj sceni.

Glavne su odlike njihova osobitog stila emotivnost, izrazita fizička sprema plesača i sposobnost stvaranja čudesne atmosfere kroz kombinaciju simfonijskog pokreta, impresivne scenografije, glazbe, multimedije...

Predstava Variacions Al.leluia želi pokazati kako sa strahom raste i - hrabrost. Pokret je u žarištu svih zbivanja, a jednostavni tekst koristi se kao u dječoj igri ili pričama kojima plašimo djecu- onima koje nam govore o prisustvu strašnih bića, i o strahu.

Tu se igru igra s duhovima koji donose spas, zapreteni u čudnovate figure i tajanstvena bića koja komuniciraju ritmičkim mumljanjem i soptanjem.

Predstava enigmatskih scena, chiaroscuro atmosfere i palih anđela, kompleksnih, žustrih, hrabrih, opasnih pokreta, koje u smionim kombinacijama, savršeno izvodi troje plesača, uz pratnju Mürfila, pjevača i gitarista.

Režija: Juan Carlos Garcia; uloge: Inma Asensio, Yester Mulens, Raquel Miró, Mürfila

01.06.2010. 10:18:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh