« Kultura
objavljeno prije 14 godina
LIKOVI

Homer Simpson ispred Harry Pottera i Buffy

Homer Simpson zauzeo je prvo mjesto na popisu 100 najboljih televizijskih i filmskih likova u proteklih dvadeset godina

Homer Simpson
Više o

Homer Simpson

,

Harry Potter

,

Matt Groening

,

Batman: Arkham City

Listu je objavio američki časopis Entertainment Weekly, a iza Homera slijede čarobnjak Harry Potter i ubojica vampira Buffy.

Serija Simpsoni, koja se prikazuje u 90 zemalja, najstarija je američka televizijska serija koja se već 21 sezonu prikazuje u elitnom terminu.

"Ljudima je Homer blizak jer sve nas potajno pokreću želje koje ne smijemo priznati", rekao je Groening za Entertainment Weekly.

Drugo mjesto u anketi zauzeo je Harry Potter, čarobnjak kojega je stvorila britanska književnica JK Rowling, a u šest filmova odglumio Daniel Radcliffe.

Na trećem mjestu našla se Buffy, ubojica vampira koju glumi Sarah Michelle Gellar, a za njom slijede Tony Soprano i Joker kojega je u "Vitezu tame" odglumio pokojni australski glumac Heath Ledger.

Na popisu 10 najboljih našli su se i Rachel iz "Prijatelja", Edward Škaroruki iz istoimenog filma, Hannibal Lecter kojega je glumio britanski glumac Anthony Hopkins, Carrie Bradshaw iz "Seksa i grada" te lik iz animiranih filmova Spužvabob.

Popis najboljih 100 likova iz filmova i televizijskih serija objavljen je u povodu 20. obljetnice izlaženja časopisa Entertainment Weekly. (hina/metro-portal)

01.06.2010. 07:48:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh