« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
METAL GIG

Karis & Hoops of Happiness u Močvari

Ako ste mislili da je vrtnja hula-hup koluta samo vesela dječja zabava, prevarili ste se

hulahoop
hulahoop (Facebook)
Više o

močvara

,

radionica

,

svijetlo svijeta

,

milijun dolara

Hoopanje je subkultura koja nakon 80ih ponovno postaje masovna u S.A.D., kao reakcija na stres i političku atmosferu nakon 11.9.

Veliki broj hipi pionira hoopanja, ali i novih entuzijasta započeo je s okupljanjima lokalnih hoop zajednica.

Sretni kolut u suradnji s partnerima dovodi Karisa na rezidencijalni boravak i turneju kao jednog od najboljih hula-hoop performera u svijetu, etabliranog modela, stilista i koreografa.
Njegov profesionalni rad uključuje suradnje s pop zvijezdama (video i turneja sa Scissors Sisters), queer zajednicom (+HIV kampanje), meksičkim hrvačima (burlesque showu Lucha VaVOOM) i mnogim drugima.

Karis će nastupom kao trans-izvođač i pedagog sve sudionike obogatiti novim iskustvom suradnje s trans-rodnom osobom koja u svojoj izvrsnosti ruši predrasude i osvaja srca.

Sretni kolut je trenutno jedina udruga u ovom dijelu Europe koja se sustavno bavi edukacijom i promicanjem plesa s hula hoopom te okuplja i animira ljubitelje ove rekreativno-umjetničke aktivnosti.
S partnerima ekscena (promicatelji suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti) i qSPORT (promiču queer sport i kulturu) - Sretni kolut želi uključiti širu javnost u aktivno sudjelovanje u kreiranju nove, još neetablirane hoop dance scene te izmjestiti promišljanje estetizirane fizičke aktivnosti van profesionalnih okvira umjetničkog plesa ili natjecateljskog sporta u širi kontekst zajednice entuzijasta.

Za svog boravka u Zagrebu, Karis će održati dvodnevnu radionicu plesa sa hula hoopom na kojoj će polaznici naučiti osnove plesa sa hula hoopom te sudjelovati u kreiranju grupne koreografije i stilističke pripreme.

Radionice će se održati:

07. 06. -  ponedjeljak, u maloj dvorani bivše tvornice Jedinstvo od 16.30 do 19.30

08.06. - utorak, u Klubu Močvara od 17.00 do 20.00

Kotizacija: 100 kn (obuhvaća oba dana radionice)
1 dan = 50 kn

Za sudjelovanje na radionicama potrebno se prijaviti na
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFRhWDNRelBkMXBoYlFVNDhGNW9GQkE6MQ

Po završetku radionice polaznici će moći prezentirati naučene vještine grupnim, urnebesmo zabavnim javnim nastupom, a sve u sklopu KUM-a - Kazališta u Močvari i odličnog hoop party-a upotpunjenog Karisovim performansom.

Nakon nastupa hoopiće ćete moći vrtiti uz DJ Dada Jihada

upad u Močvaru od 21h: 0 KN

Nositelj projekta:
Sretni kolut
http://www.wix.com/happyhoop/happyhoop3

Partneri projekta:
ekscena
http://www.eks-scena.hr/
qSPORT
http://www.qsport.info/
Clubture
http://www.clubture.org/


01.06.2010. 13:00:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh