« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
BERLIN

Uz paket s bombom u veleposlanstvo stiglo i pismo s prijetnjama Josipoviću

Mjere sigurnosti u hrvatskom veleposlanstvu podignute su na visoku razinu još 23. prosinca 2010. nakon sličnog scenarija u Rimu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/CROPIX)
Više o

bomba

,

Hrvatska

,

Ivo Josipović

,

veleposlanstvo Berlin

,

prijetnje pismo

Pismo prijetećeg sadržaja koje je zajedno s ručnom bombom u ponedjeljak stiglo u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu upućeno je predsjedniku Ivi Josipoviću zbog njegova prijateljskog odnosa sa srbijanskim šefom države Borisom Tadićem, doznaje Hina iz neslužbenih izvora. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je kako je u paketu koji je prijepodne dostavljen hrvatskome veleposlanstvu u Berlinu, po nalazima njemačkoga ministarstva unutarnjih poslova, bila ručna bomba M 75 te prijeteće pismo.

U tijeku je istraga o mogućem pošiljatelju i razlozima zbog kojih je poslana pošiljka. Mjere sigurnosti u hrvatskom veleposlanstvu podignute su na visoku razinu još 23. prosinca 2010. nakon prijetnja eksplozivnim napravama u pošiljkama upućenima u nekoliko stranih veleposlanstava u Rimu. Hrvatske su vlasti, kazao je ranije ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, u stalnom kontaktu s njemačkom policijom i službama, ali da još "nema informacija o tome tko stoji iza suludog čina".

Dodao je da ga je nazvao njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle, koji je izrazio zaprepaštenost onim što se dogodilo te je u ime njemačkih službi zajamčio sigurnost hrvatskom veleposlanstvu i hrvatskome predsjedniku Ivi Josipoviću koji će ovaj tjedan posjetiti Njemačku. Josipović u srijedu putuje u trodnevan službeni posjet Njemačkoj gdje će s najvišim dužnosnicima te zemlje razgovarati o potpori Njemačke hrvatskom ulasku u EU, gospodarskim odnosima dviju zemalja i odnosima u jugoistočnoj Europi. Iz Ureda predsjednika doznaje se da pripreme teku prema planu te da nema odgode najavljenog službenog posjeta.

17.01.2011. 22:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh