« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SULUDI ČIN U BERLINU

Još nije poznato tko stoji iza slanja paketa s bombom u hrvatsko veleposlanstvo

Djelatnici veleposlanstva utvrdili su da je paket koji su primili sumnjivog sadržaja, a naknadnim pregledom utvrđeno je kako je u njemu bila ručna bomba i prijeteće pismo

Gordan Jandroković
Gordan Jandroković (Bernard Čović/CROPIX)
Više o

Hrvatska

,

Berlin

,

veleposlanstvo

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak poslijepodne kako su u stalnom kontaktu s njemačkom policijom i službama te da još "nema informacija o tome tko stoji iza suludog čina" u kojem je paket s ručnom bombom poslan hrvatskome veleposlanstvu u Berlinu. "U ovom trenutku nemam informacija o tome tko stoji iza toga suludog čina", izjavio je Jandroković za Hrvatski radio, a prenosi Hina.

Dodao je da ga je upravo nazvao njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle, koji je izrazio zaprepaštenost onim što se dogodilo te je u ime njemačkih službi zajamčio sigurnost hrvatskom veleposlanstvu, hrvatskome predsjedniku Ivi Josipoviću, koji će ovaj tjedan posjetiti Njemačku, te žurnu potragu za onima koji su počinili taj čin. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je kako je u paketu koji je prijepodne dostavljen hrvatskome veleposlanstvu u Berlinu, po nalazima njemačkoga ministarstva unutarnjih poslova, bila ručna bomba M 75 s upaljačem i osiguračem.

Djelatnici veleposlanstva utvrdili su da je paket koji su primili sumnjivog sadržaja, a naknadnim pregledom utvrđeno je kako je u njemu bila ručna bomba i prijeteće pismo. Paket je u skladu s propisanim postupkom odmah izdvojen, stavljen na sigurno mjesto i osiguran. Odmah su obaviještene mjerodavne službe njemačkoga ministarstva unutarnjih poslova, koje su utvrdile da je riječ o ručnoj bombi M 75 s upaljačem i osiguračem, koja je zatim odnesena iz kruga veleposlanstva. U tijeku je istraga o mogućem pošiljatelju i razlozima zbog kojih je poslana pošiljka.

17.01.2011. 19:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh