« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
DIJETE

Uz ovu dijetu možeš gubiti i kilogram dnevno!

Najveća prednost ove dijete je njena glavna namirnica a to su jaja jer su vrlo hranjiva, zasitna, imaju malo kalorija i vrlo ih je lako pripremiti

Samo pazite na kolesterol
Samo pazite na kolesterol (Arhiva)
Više o

dijeta

,

jaja

Glavna značajka dijete s jajima je visok unos proteina i nizak unosu ugljikohidrata. Dijeta se provodi kroz 3 faze, gdje svaka faza traje po 5 dana. Osobe koje se pridržavaju plana prehrane dijete s jajima mogu izgubiti i do 15 kilograma u 15 dana, dakle u prosjeku možda i jedan kilogram tjelesne mase dnevno, otkriva Mamin kutak.

Plan prehrane dijete s jajima

1. DAN

Za doručak na meniju su dva kuhana jaja i jedna naranča. Za ručak uzmite jedna pileća prsa te salatu po izboru. Za večeru su dva kuhana jaja, jedna naranča te salata po izboru.

2. DAN

Za doručak su opet dva kuhana jaja i jedna naranča, a za ručak pojedite dva kuhana jaja i salatu po izboru. Za večeru na rasporedu je riba s roštilja i salata po izboru.

3. DAN

Doručak i treći dan se sastoji od dva kuhana jaja i jedne naranče. Za ručak vrlo slično, dva kuhana jaja, jedna naranča i salata po izboru. Za večeru pojedite dva kuhana jaja, jednu naranču i salatu po izboru.

4. DAN

Doručak je isti kao i prethodni dan, dakle dva kuhana jaja i jedna naranča. Za ručak danas imate kuhano povrće, dva kuhana jaja i jedan svježi sir. Za večeru - jedna pileća prsa i salata po izboru.

5. DAN

Za doručak ponavljate opet dva kuhana jaja i jednu naranču. Ručak čini kuhano povrće uz dva kuhana jaja. Prije pauze, za večeru imate dva kuhana jaja i salatu po izboru.

PAUZA

Nakon 5 dana provedbe dijete uzmite pauzu od 2 dana. Tijekom pauze možete jesti namirnice koje želite ali nemojte pretjerivati.

Namirnice

Tijekom provođenja ove dijete preporučuje se konzumirati namirnice bogate proteinima kao što su npr. jaja, riba, salate i sl. Namirnice koje su bogate ugljikohidratima kao npr. kruh, tjestenina, krumpir i sl. su zabranjene.

Za bolje rezultate!

Ukoliko želite postići što bolje rezultate za vrijeme trajanja dijete povećate tjelesnu aktivnost i unosite minimalno 2 litre tekućine dnevno (najbolje vode).

Piše: Mamin kutak
21.06.2022. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh