Uvježbani nosevi prepoznaju naftom zagađenu hranu
Nos stoljećima služi u pripravljanju vina, maslaca i sirova, a korisnim se pokazuje i u najnovijoj ekološkoj katastrofi
Inspektori za hranu koji rade u Meksičkom zaljevu razvijaju novu, ali prijeko potrebnu vještinu: kako "namirisati" plodove mora zatrovane naftom i tako poštedjeti potrošače.
Inspektori, naime, vježbaju svoje nosove za prepoznavanje nepoželjnih i opasnih mirisa.
Upozoravaju da će nadzor nad ulovom tisuća ribara iz četiriju saveznih država biti mukotrpan posao. Prva crta obrane bila je zatvoriti trećinu saveznih voda i tisuće četvornih milja državnih voda određenih za ribarenje.
Druga će crta obrane biti "uvježbani nosovi" i testovi u laboratoriju. Savezni dužnosnik Brian Gorman tvrdi da je uvježban nos vrlo učinkovito oruđe, podsjetivši da nos stoljećima služi u pripravljanju vina, maslaca i sirova.(hina/metro-portal)
Novi komentar