« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
ŽIVJELI!

Utjecaj piva na zdravlje

Koji su razlozi zbog kojih je pametno umjereno konzumirati pivo i koje će to bolesti spriječiti

Umjerena konzumacija dobra je za zdravlje
Umjerena konzumacija dobra je za zdravlje (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

pivo

,

alkohol

,

kosti

,

pamćenje

,

kosa

,

srce

Ljubitelji piva jedva su preživjeli Oktoberfest, no treba povremeno podsjetiti i one koji to omiljeno piće konzumiraju umjereno koje su sve koristi za zdravlje od dobre krigle pive.

Umjerena konzumacija alkohola smanjuje rizik od srčanog udara i kardiovaskularnih bolesti za 25 do 45 posto, a u brojnim istraživanjima dokazano je da čaša alkoholnog pića dnevno povećava razinu dobrog kolesterola koji također ima dobar utjecaj u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Pivo je sjajan izvor silicija koji jača zube i sprječava osteoporozu, a naročito dobar utjecaj ima na kosti žena u menopauzi.

Uz srčani, pivo može pomoći u prevenciji moždanog udara, a umjerena konzumacija alkohola smanjuje rizika za razvoj demencije, Alzheimerove bolesti i problema s pamćenja za 23 posto.

Muškarci će naročito zavoljeti ovo istraživanje koje je pokazalo da pivo može pomoći u vraćanju bujnosti i sjaja kose, a za to je najbolje piti njemačka piva koja imaju više hmelja punog bjelančevina odličnih za kožu i kosu.

Sad kad smo vam sve objasnili, ništa vas ne sprječava da si natočite čašu piva, zavalite se i uživate u blagodatima za vaše zdravlje. 

07.10.2012. 19:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh