« Život
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Uštedite za blagdane na pametan način

Prosinac je mjesec kad trošimo uvjerljivo najviše, pa nije loše ušparati što više kako se ne bismo osjećali loše jer nemamo dovoljno novaca za poklone

Pripremite se za blagdansko trošenje
Pripremite se za blagdansko trošenje (Shutterstock)
Više o

pokloni

,

blagdani

,

trošenje

,

uštede

,

kako uštedjeti

Trošenje u prosincu izazov je za svaki kućni budžet i teško je izdržati sva iskušenja, no ako u studenom malo stegnemo remen, moguće je blagdane proći bez minusa, pa evo savjeta kako to napraviti.

Hodajte - studeni bi trebao biti topao, pa ako možete pokušajte izbjeći plaćanje javnog prijevoza, taksi pa čak i paljenje auta. To je također dodatni novac koji ćete uštedjeti, a hodanjem ćete puno pripomoći svom zdravlju.

Hrana na poslu - nosite si ono što spremite doma, bilo da je riječ o sendviču ili kuhanom jelu. Gableci u prosjeku stoje 30 kuna, a ako ih jedete pet dana u tjednu to je oko 660 kuna mjesečno.

Isplanirajte velike događaje - imate li krstitke, vjenčanja, rođendane razmislite na čemu možete uštedjeti. Nemojte kupovati novu haljinu ili cipele, budite kreativni s onim što već imate u ormaru. Tako ćete ipak uštedjeti dio novca.

Kuhajte što više - Što god kupite vani, uključujući i obična peciva znači da trošite dodatni novac. Pokušajte doručak, večeru i užinu pronaći u onome što već imate doma, umjesto kupovanja u pekari.

Kuponi i kartice - Budući da je ovo mjesec štednje iskoristite sve što možete, a to se posebno odnosi na kupone i bodove na karticama koje imate. To je također novac, a ako ga ne iskoristite, bit će bačen.

Otklonite iskušenja - ako dobivate na mail obavijesti o popustima u omiljenim dućanima, kliknite unsubscribe u studenom. Tako ćete sva ta iskušenja svesti na minimum.

Smanjite broj kava u kafićima - Ako ste jedni od onih koji dnevno piju barem dvije do tri kave u kafiću, to znači da mjesečno potrošite od 240 do 600 kn na kavu (ako uzmemo u obzir cijene kave 8 i 10 kn). Kavu koju kupite u dućanu od 250 grama za cca 15 kuna možete piti tjedan dana.

30.10.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh