« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Usporite starenje crnim vinom

Crno vino nekako uvijek povezujemo s morem i ribom, no osim ostalih blagodati koje daje ovaj čudesni napitak kad se konzumira umjereno, može vam i produžiti život

Crno vino djeluje protiv starenja
Crno vino djeluje protiv starenja (Arhiva)
Više o

starenje

,

vino

,

crno vino

,

resveratrol

,

usporavanje starenja

Crno vino usporava proces starenja organizma, no ako mislite da zavirivanjem u bocu možete izbrisati baš sve bore s lica varate se jer bi vam za to, teoretski, trebalo oko stotinjak litara vina dnevno.

Znanstvenici su otkrili kako kemijski spoj resveratrol, koji je prisutan u crnom vinu, ima sposobnost uništavanja loših stanica koje doprinose ubrzanom starenju. Istraživači sa švedskog Sveučilišta Gothenberg proučavali su način na koji resveratrol usporava starenje koristeći kvasac u kojem su prisutne tvari koje uništavaju loše proteine.

Resveratrol koji je prisutan u crnom vinu stvarno ima sposobnost kontroliranja procesa starenja no ne radi se o nikakvom čarobnom svojstvu jer bi za brisanje bora s lica bilo potrebno piti iznimno velike količine crnog vina.

Znanstvenici ipak smatraju kako su rezultati ovog istraživanja vrlo važni u proučavanju bolesti povezanih sa starenjem, ali i napominju da kad je u pitanju alkohol opreza nikad dosta jer posljedice njegove prevelike konzumacije mogu biti pogubne po konzumenta i one oko njega. Stoga, pamet u glavu i uživajte u jednoj do dvije čaše dnevno kojima su dokazane brojne zdravstvene beneficije.

01.08.2015. 15:39:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh