« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
KONCERTI

Uspješno otvaranje nove sezone Karlovačko RockOff festivala

Prve večeri festivala Karlovačko RockOffa u Katranu vidjeli smo izvrsne nastupe i potvrdilo se predviđanje da ćemo imati pet vraški uzbudljivih klupskih večeri svakog petka

Počela nova sezona Karlovačko RockOff festivala
Počela nova sezona Karlovačko RockOff festivala (RockOff)
Više o

Karlovačko RockOff

Nova sezona Karlovačko RockOff festivala započela je u petak, u zagrebačkom klubu Katran, nastupom bendova The Hunting Dogs, Darkvud i Radio Aktiv. Riječ je o prvoj od ukupno četiri večeri tijekom kojih će prodefilirati 17 bendova koji čine okosnicu mlade domaće rock i off glazbe.

Eksperimentalni duo The Hunting Dogs predstavio je svoju nesvakidašnju kombinaciju jazza, popa i elektronike te singl „Petrha" s kojim su se prijavili na festival. Njihov „elektro shocked pop" već osvaja talijansku klupsku scenu, a s Karlovačko RockOff festivalom konačno otvaraju prostor i na domaćem terenu.

Da Sinj polako preuzima ulogu „hrvatskog Seattlea" dokazuje i bend Darkvud, nakon prošlogodišnjih pobjednika, grupe M.O.R.T., još jedni predstavnici rastuće sinjske scene. Pjesmom „Moj bubanj" rasplesali su publiku i privukli pažnju stručnog žirija.

Prvu večer zaključio je pulsko-zagrebački bend Radio Aktiv koji se na festivalu predstavlja naslovnom pjesmom njihovog aktualnog albuma „Stvarnost između reklama". Oni u svojoj glazbi kombiniraju različite stilove, od rocka do ska, a ta kombinacija oduševila je sve prisutne.

„Prve večeri festivala Karlovačko RockOffa u Katranu vidjeli smo izvrsne nastupe i potvrdilo se predviđanje da ćemo imati pet vraški uzbudljivih klupskih večeri svakog petka. Od punokrvnih nastupa bendova, do raspoložene publike i atmosfere u Katranu, prva večer festivala bila je sjajna. Veseli nas da na festivalu imamo kremu nove domaće rock scene, a najvažniji zadatak festivala upravo je približiti te odlične mlade autore i bendove medijima i široj javnosti, da ne čekaju kao „mladi" idućih deset godina", izjavio je Hrvoje Horvat, umjetnički voditelj festivala i predsjednik stručnog žirija kojeg čine i Jadranka Ivaniš Yaya, Damir Martinović Mrle, Ivan Dečak i Srđan Sekulović Skansi.

Festival se nastavlja već sljedećeg petka, 18. rujna, kada će u Katranu nastupiti Barbari, Ludwig, Manntra i NoA. Finale festivala na rasporedu je 9. listopada, a pobjednik će, uz vrijedne nagrade i studijska snimanja, nastupiti kao gost na velikom koncertu Vatre u Domu sportova, 23. listopada.

 

14.09.2015. 15:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh