Metro-portal.hr

objavljeno 14.09.2015. 15:27:00
KONCERTI

Uspješno otvaranje nove sezone Karlovačko RockOff festivala

Prve večeri festivala Karlovačko RockOffa u Katranu vidjeli smo izvrsne nastupe i potvrdilo se predviđanje da ćemo imati pet vraški uzbudljivih klupskih večeri svakog petka

Počela nova sezona Karlovačko RockOff festivala
Počela nova sezona Karlovačko RockOff festivala (RockOff)

Nova sezona Karlovačko RockOff festivala započela je u petak, u zagrebačkom klubu Katran, nastupom bendova The Hunting Dogs, Darkvud i Radio Aktiv. Riječ je o prvoj od ukupno četiri večeri tijekom kojih će prodefilirati 17 bendova koji čine okosnicu mlade domaće rock i off glazbe.

Eksperimentalni duo The Hunting Dogs predstavio je svoju nesvakidašnju kombinaciju jazza, popa i elektronike te singl „Petrha" s kojim su se prijavili na festival. Njihov „elektro shocked pop" već osvaja talijansku klupsku scenu, a s Karlovačko RockOff festivalom konačno otvaraju prostor i na domaćem terenu.

Da Sinj polako preuzima ulogu „hrvatskog Seattlea" dokazuje i bend Darkvud, nakon prošlogodišnjih pobjednika, grupe M.O.R.T., još jedni predstavnici rastuće sinjske scene. Pjesmom „Moj bubanj" rasplesali su publiku i privukli pažnju stručnog žirija.

Prvu večer zaključio je pulsko-zagrebački bend Radio Aktiv koji se na festivalu predstavlja naslovnom pjesmom njihovog aktualnog albuma „Stvarnost između reklama". Oni u svojoj glazbi kombiniraju različite stilove, od rocka do ska, a ta kombinacija oduševila je sve prisutne.

„Prve večeri festivala Karlovačko RockOffa u Katranu vidjeli smo izvrsne nastupe i potvrdilo se predviđanje da ćemo imati pet vraški uzbudljivih klupskih večeri svakog petka. Od punokrvnih nastupa bendova, do raspoložene publike i atmosfere u Katranu, prva večer festivala bila je sjajna. Veseli nas da na festivalu imamo kremu nove domaće rock scene, a najvažniji zadatak festivala upravo je približiti te odlične mlade autore i bendove medijima i široj javnosti, da ne čekaju kao „mladi" idućih deset godina", izjavio je Hrvoje Horvat, umjetnički voditelj festivala i predsjednik stručnog žirija kojeg čine i Jadranka Ivaniš Yaya, Damir Martinović Mrle, Ivan Dečak i Srđan Sekulović Skansi.

Festival se nastavlja već sljedećeg petka, 18. rujna, kada će u Katranu nastupiti Barbari, Ludwig, Manntra i NoA. Finale festivala na rasporedu je 9. listopada, a pobjednik će, uz vrijedne nagrade i studijska snimanja, nastupiti kao gost na velikom koncertu Vatre u Domu sportova, 23. listopada.

 

14.09.2015. 15:27:00
http://metro-portal.hr/uspjesno-otvaranje-nove-sezone-karlovacko-rockoff-festivala/93877/