« Život
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
BIZNIS ILI ..

Uspješna karijera ili privatni život - oboje ne ide zajedno

Kod nas je situacija vjerojatno jednaka, jedino što u većini slučajeva nije teško napraviti balans kad je gotovo 400 tisuća nezaposlenih

Ženama je teže nego muškarcima
Ženama je teže nego muškarcima (Shutterstock)
Više o

karijera

,

privatni život

,

ravnoteža

Kako uskladiti posao i privatni život pitanje je koje muči dobar dio zaposlenih, i obično upravo tu nastaji bračni problemi. U međunarodnom istraživanju menadžeri i direktori kompanija iskazali su velik optimizam, jer ih je čak 70 posto izjavilo da je to moguće. Ipak, polovica se ogradila rekavši da je to nemoguće napraviti istovremeno. 

Istraživanje Accenturea pokazalo je da se najveći broj zaposlenih jako trudi naći pravi balans između privatnog i poslovnog, jer je 56 posto ispitanika reklo da to smatra svojim najvećim životnim uspjehom. 

Novac je, ma koliko važan, ipak bio tek na drugom mjestu s 46 posto odgovora, a čak polovica ispitanika je priznala da je u određenom trenutku prestala trčati za karijerom i posvetila se privatnoj sferi svog života. 

Kod nas je situacija vjerojatno jednaka, jedino što u većini slučajeva nije teško napraviti balans kad je gotovo 400 tisuća nezaposlenih.

06.03.2013. 08:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh