« Život
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
3X

Koliko lažu muškarci, a koliko žene

Istraživanje je pokazalo da muškarci u prosjeku lažu tri puta više od žena

Žene lažu u prosjeku jednom dnevno
Žene lažu u prosjeku jednom dnevno (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

laž

,

laganje

HushHush.com odlučio je malo dublje zaviriti u problematiku laganja i saznati tko laže više i češće, muškarci ili žene. Rezultat je porazan za muški rod, jer su odgovori ispitanika pokazali da muškarci lažu tri puta više od žena. 

U jednoj godini prosječni muškarac kaže više od tisuću laži, jer žene lažu jednom dnevno, a muškarci tri puta. Anketa na 2.500 odraslih Britanaca pokazala je da samo pet posto ljudi stalno govori istinu.

Preko polovine muškaraca izjavilo je da laže tri puta dnevno, a njih 14 posto i preko pet puta dnevno. 57 posto žena kaže da laže jednom dnevno, dok njih 17 posto priznaje da će lagati tri puta dnevno ako zatreba. 

Žene najčešće lažu o emocijama, a više od četvrtine redovno ispali Dobro sam iako se ne osjećaju tako. Muškarci, s druge strane, lažu da su napravili nešto što su trebali, a zapravo nisu.

Čak 71 posto ispitanika redovito laže kolegama, prijateljima i članovima obitelji objašnjavajući to potrebom da poštede osjećaje drugih, trećina redovito laže šefu i kolegama pa tek onda obitelji i partnerima.

Muškarci su grozni prema prijateljima jer je 41 posto ispitanika priznalo da im laže redovito, u usporedbi s tek 9 posto žena koje tako komuniciraju s prijateljicama. 

Problemi sa savješću nakon laganja pritišću gotovo tri puta više žena nego muškaraca, 62 prema 23 posto. Najčešće laži su:

Žene
1. Dobro sam - 27%
2. Uskoro stižem - 26%
3. To je bio na rasprodaji - 24%
4. Izgledaš stvarno lijepo - 19%
5. Nažalost, nije bilo signala - 16%

Muškarci
1. Da, napravio sam to - 45%
2. Nažalost, nisam imao signala - 41%
3. Krećem kući - 39%
4. Nisam vidio da si zvala - 35%
5. Nisam gledao tu ženu - 30%

06.03.2013. 14:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh