« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
LIBIJA

Uskoro počinje suđenje Saifu Gadafiju

Tri mjeseca nakon što je uhićen u libijskom dijelu Sahare odjeven kao beduin, Saif al-Islam se nalazi na tajnoj lokaciji u sjeverozapadnom gradu Zintanu

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Moamer Gadafi

,

Saif al Gadafi

,

Nacionalno prijelazno vijeće

Predsjednik Nacionalnog prijelaznog vijeća objavio je danas kako će nesuđeni nasljednik ubijenog Moamera Gadafija danas biti premješten u zatvor u Tripoliju, gdje će mu se unutar sljedećih dva mjeseci i suditi, javlja Hina.

Tri mjeseca nakon što je uhićen u libijskom dijelu Sahare odjeven kao beduin, Saif al-Islam se nalazi na tajnoj lokaciji u sjeverozapadnom gradu Zintanu .

U razgovoru za agenciju Reuters Mustafa Abdul Džalil je rekao da vlasti dovršavaju gradnju zatvora u središtu Tripolija, započetu u vrijeme Gadafijeve vlasti, u koji će Saif al-Islam biti premješten.

"U ovom ga se trenutku ispituje, a njegovo će suđenje početi čim zatvor bude spreman", rekao je Abdul Džalil. "Ne mogu dati točan vremenski okvir u tjednima, ali sigurno neće biti više od dva mjeseca".

Zapovjednici u Zintanu kažu da su Saifa al-Islama zadržali u svom gradu umjesto da ga predaju Tripoliju kako bi ga poštedjeli sudbine njegova oca.

Saifu al-Islamu će se suditi u Tripoliju za ubojstva i silovanja, a ako ga se proglasi krivim može biti osuđen na smrtnu kaznu. Međunarodni kazneni sud u Hagu optužio ga je za zločine protiv čovječnosti, ali Libija kaže da će mu se suditi u domovini. "Božjom voljom, Saif al-Islam Gadafi imat će pošteno suđenje kao i svi optuženi u ovom slučaju", rekao je Abdul Džalil.

12.02.2012. 20:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh