« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
STVARNO?

Uske traperice - put do zdravstvenih problema

Uske traperice jedan su od najpopularnijih komada odjeće. Nose ih i žene i muškarci, ali sada je dokazano da mogu biti opasne za zdravlje

Uske traperice mogu izazvati razne probleme
Uske traperice mogu izazvati razne probleme (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

traperice

,

uske traperice

Uske traperice mogu biti opasne po zdravlje, tvrde australski liječnici koji su objavili da je jedna 35-godišnjakinja završila u bolnici zbog oštećenja mišića, otečenosti i oštećenja živaca nogu. Problemi su se pojavili jer je nekoliko sati čučala u uskim trapericama.

''Iznenadili smo se težinom ozljeda koje je pacijentica imala'', rekao je doktor Thomas Kimber.

Pacijentica je provela veći dio dana pomažući drugoj osobi prilikom preseljenja. Zbog toga je veći dio dana provela u čučećem položaju. Nakon obavljenog posla neimenovana pacijentica krenula je kući, ali već tada nije imala osjet u stopalima zbog čega se spotaknula i pala. Nakon toga nije uspjela ni ustati pa je provela nekoliko sati ležeći prije nego ju je pokupila hitna pomoć.

Kimber je kazao kako su uske traperice i prije znale uzrokovati probleme poput oštećenja živaca u preponama i problema s mišićima. Čučeći položaj posebno je opasan jer uske traperice pritišću živce i smanjuju dotok krvi u mišiće.

U slučaju ove pacijentice sve je dobro završilo, ali je morala provesti četiri dana u bolnici, a traperice su morali s nje skinuti škarama

23.06.2015. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh