Metro-portal.hr

objavljeno 30.05.2014. 20:01:00
EH, DA ...

Usamljene žene na Facebooku otkrivaju više podataka

Usamljenost prilično boli, pa je tako analiza profila na Facebooku pokazala da usamljene žene otkrivaju daleko više podataka o sebi

Više se otkriva kako bi se privuklo jači spol
Više se otkriva kako bi se privuklo jači spol (Arhiva)

Svi imaju barem jednu prijateljicu na Facebooku koja cijelo vrijeme stavlja apsolutno sve o sebi, otkrivajući o sebi više od bilo koje druge osobe koju poznajete. E, pa ako ste dobri s tom osobom, pozovite je češće na kavu jer je vrlo, vrlo usamljena.

Istraživači s australskog Sveučilišta Charles Stuart analizirali su Facebook profile stotina žena i uspoređivali ih s testovima osobnosti koje su ispunjavale, i pokazalo se da je takva aktivnost na Facebooku izravno povezana s usamljenošću.

Usamljene žene tako otkrivaju što vole čitati, gledati, slušati ili jesti, no uz to nerijetko i svoju adresu stanovanja.

No, takvo ponašanje može uzrokovati i sam Facebook, koji je u nekoliko istraživanja prokazan kao društvena mreža koja može ljude učiniti nesretnima ako na njoj provode previše vremena prateći profile uspješnijih od sebe.

Bilo kako bilo, recept je jednostavan - neka vam Facebook postane ono što je nekad bio telefon, jednostavno sredstvo dogovaranja susreta uživo s prijateljima koji vam to stvarno jesu. Ništa više ....

30.05.2014. 20:01:00
http://metro-portal.hr/usamljene-zene-na-facebooku-otkrivaju-vise-podataka/85327/