« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
PAD PRIHODA

Upitan besplatan javni prijevoz u Varaždinu

Besplatan prijevoz srednjoškolaca i studenata u Varaždinu upitan je zbog značajnog pada prihoda

Varaždin
Varaždin (Wikipedia)
Više o

Varaždin

,

besplatan prijevoz

Zbog pada županijskog prihoda upitan je besplatan prijevoz srednjoškolaca i studenata, rekao je varaždinski župan Predrag Štromar, prenosi Hina. Prihod je u siječnju 2011. bio za 12,3 posto niži nego u siječnju 2010.

Rekao je da je to posljedica vladinih zakonskih akata i drugih odluka po kojima su se u državni proračun "prelila" sredstva iz županija, općina i gradova. Najavio je da će županijska vlast nastaviti smanjivati troškove za mobitele, telefone i automobile te ukinuti naknade od 1500 kuna savjetnicima, a ako to prihvati županijska skupština, smanjit će se naknade i njezinim članovima.

"Pred vijećnicima će se već u četvrtak naći prijedlog smanjenja naknada koji će skupština najvjerojatnije prihvatiti", istaknula je predsjednica skupštine Dubravka Biberdžić. Dodala je da se predlaže smanjenje neto naknade predsjednici skupštine s 5313 na 4000 kuna, njezinim zamjenicima s 2342 na 2000 kuna, a vijećnicima s 1300 na 1200 kuna. U županiji očekuju da će se smanjenjem troškova i naknada uštedjeti 100.000 kuna na godinu.

Projekt dogradnje Kirurgije varaždinske Opće bolnice, zbog lošeg stanja županijskog proračuna, neće biti upitan jer će za nj biti upotrijebljena decentralizirana i državna sredstva. "No bojim se da bi upitan mogao biti besplatan prijevoz srednjoškolaca i studenata, projekt koji je varaždinska županija nastavila provoditi pošto ga je država ukinula", istaknuo je župan Štromar.

07.03.2011. 14:10:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh