« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
PRIPAZITE

Uobičajene greške koje radimo na dijetama

Ako je mršavljenje presporo, ili vaga nikako ne pokazuje napredak, znači da je unos kalorija prevelik i da radite neku grešku zbog koje prelazite kalorijsko ograničenje

Kako do željene linije?
Kako do željene linije? (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

kalorije

,

mršavljenje

,

tekuće kalorije

Dijeta je izuzetno jednostavna stvar, ma koliko ona komplicirano izgledala - trebate unijeti manje kalorija nego što ih potrošite i kilogrami idu dolje. No, ako vaša vaga ne pokazuje napredak, očito je da negdje griješite u brojanju kalorija koje ste unijeli.

Najčešća greška su tekuće kalorije - na te obično zaboravljamo, a ako pijete gazirana pića ili kavu s dodacima, nije niti čudo da vam dijeta ne ide ... jer, primjerice, kava s hrpom dodataka može lako imati i preko 400 kalorija!

Zdrava hrana druga je greška koju većina ljudi radi - ako je hrana zdrava, to ne znači da nema kalorija, štoviše, dobar dio takve hrane zapravo je prilično kaloričan. Naročito oprezan treba biti s različitim "fitness" proizvodima u trgovinama, pročitajte deklaraciju pa će vam sve biti jasno.

Za kraj, nagrade - super ste odvježbali pa ćete se nagraditi slatkišem, baš ste depresivni pa ćete maznuti čokoladu, neće svijet propasti ako pojedete dva-tri obilna sendviča s majonezom ili isprobate sav catering na nekom partyju ... sve to donijet će dodatne kalorije na koje niste računali.

Stoga, crna kava, voda, čitanje deklaracija i bez nagrađivanja - tako glasi dobitna formula mršavljenja

10.12.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh