« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
FESTIVALI

Under the Bridge festival 17. i 18. svibnja

Na festivalu će u dva dana nastupiti desetak bendova sa popratnim sadržajem, a ulaz na festival je besplatan

Dođite pod Most!
Dođite pod Most! (Glazbena kuća)
Više o

festivali

,

izvođači

,

Under the bridge

Već tradicionalni festival Glazbene Kuće "za prvi maj" koji se je trebao održati 3. 4. svibnja pod novim imenom: "Under the bridge" festival, prebačen je zbog lošeg vrenena na novi termin, 17. i 18. svibanj.  

Samo ime festivala, koje osim što je često opjevano, je također i vrlo doslovno jer se Glazbena Kuća nalazi ispod Mosta Slobode na zagrebačkom Bundeku, točnije na adresi Damira Tomljenovića - Gavrana 12a.

Na festivalu će u dva dana nastupiti desetak bendova sa popratnim sadržajem, a ulaz na festival je besplatan.

Glazbena kuća je naziv udruge koja je je dom više od 50 bendova, od najmlađih do najstarijih; među njima ima profesionalaca, hobista, no i početnika. U Glazbenoj Kući postoje i tečajevi gitare, bass gitare, bubnjeva, udaraljki, violine, harmonike, pjevanja kao i ostalih instrumenata koji su u planu.

"Ono što ih međusobno veže je ljubav prema glazbi, pa s obzirom na to, svi su međusobno jednaki, odnosno svi smo jednako zaluđeni glazbom", priznao nam je Daniel Badanjak, dopredsjednik Glazbene kuće.

U četiri godine rada, Glazbena Kuća zabilježila je veliki rast. Kuća je od početne namjene gostione uz Savu od vremena prije postojanja Holjevčevog mosta, preko striptiz bara 80-ih i 90-ih, postala najprije prostor za probe, a postepeno i potpuna podrška i utočište hrvatskih glazbenika. Sada ovdje djeluje vrlo zaposleni tonski studio pod producentskom palicom predsjednika udruge, Damira Ostrugača, ali i video odjel, kako bi se izvođačima dala prilika da pokažu što znaju i digitalnim putem kroz Glazbena Kuća live sessions i video spotove. U konačnici, eventi poput Under the Bridge festa su također prikaz talenta koji se kreće kroz Glazbenu Kuću.

U petak 17. svibnja scenu preuzimaju mladi i perspektivni ukućani GEM svojom mješavinom rapa i pop rocka. Zatim dolaze post-punkeri Montag, koji za sebe kažu da je glazba njihov zadnji otpor današnjici te dodaju da nisu bend koji će pobuditi nadu u bolje sutra. Šavovina je pravi primjer benda iz Glazbene Kuće, pojavili su se prije 3 godine sa svojim zanimljivom mješavinom indie rocka i etno glazbe, te su u te tri godine doživjeli nemoguće sazrijevanje pod okriljem kuće. Kako zvuči ova psihološka poezija u suvremenom instrumentalnom kontekstu, možemo poslušati u petak od 21:00. Parola Generacije su pop rockeri u uzletu koji traže svoje mjesto na glazbenoj sceni i to za sada prilično uspješno! Nakon nekoliko mjeseci rada na autorskim pjesmama u Glazbenoj Kući, došlo je vrijeme za predstavljanje istih široj publici. Zatvaranje programa u petak bit će obilježeno funk i r'n'b obradama deseteročlanog glazbenog sastava Funksperiment, koji iako je novi bend, itekako ima što za pokazati, budući da su svi članovi akademski obrazovani glazbenici.

U subotu 18. svibnja od 17 sati program otvaraju polaznici tečaja gitare Marka Osmanovića, frontmena benda Cota G4 i bivšeg pjevača Divljih jagoda. Na ovaj način priliku za iskustvo prvog nastupa dobit će početnici i napredni polaznici tečaja gitare Glazbene Kuće. Njihov nastup na Dobro jutro, Hrvatska na Facebooku pregledalo je preko pola milijuna ljudi. Direktno iz Memphis, Tenessee, a originalno iz sisačke Pop rock škole pod vodstvom Miroslava Dimića, dolaze The Stage Schoolers band, predstaviti svoj unikatni delta blues s Lonjskog polja. Požeško- vukovarski rap rockeri sa zagrebačkom adresom, Detmeć, iako su nedavno stupili na scenu, stupaju sigurnim korakom. Hit "Dijelimo se" i dalje odzvanja diljem Hrvatske kao himna zajedništva, a oni nastavljaju melodiju na Bundeku u znak proslave potpisivanja svojeg prvog diskografskog ugovora. Već usijanu atmosferu preuzet će ESC Life, koji nakon izdanog albuma "Born to be mild" pod PDV records, kreće u koncertnu promociju, a skreću i u Glazbenu kuću predstaviti svoj post indie / billiard wave zvuk. S preko 120 nastupa diljem Hrvatske, Mačci su mladi cover bend s utakmicama u nogama. Za svoju setlistu kažu da je beskompromisno dizajnirana za party, a to možemo provjeriti u subotu od 21:30 sati. Za glazbeni cooldown i svojevrsnu poduku mlađim kolegama u subotu pobrinut će se virtuozni jazz/fusion kvartet Heat Wave, koji uskoro kroče u studio Kuće u namjeri snimanja svojeg četverogodišnjeg rada.

Na Under The Bridge festivalu predstavit će se i naš partner Pitsome Merch, specijalizirana usluga tiska na majice, torbe, hudice i ostali merch za bendove, sa svojom novopokrenutom mobilnom Sprintaonicom - na licu mjesta moći ćete sami otisnuti svoju Under The Bridge majicu ili platnenu torbu u tehnici sitotiska, najkvalitetnije metode otiska na tekstil!

Program u petak otvara se predstavljanjem koncepta eVozila, odnosno modernog načina kretanja: električnim longboardima i romobilima. S brzinom do 40km/h, ova vozila su dizajnirana jednako za ovisnike o adrenalinu, zaljubljenike u prirodu, kao i za urbane putnike. Posjetitelji će moći besplatno isprobati eVozila tijekom cijelog festivala.

Dugogodišnji partneri Glazbene Kuće, Audio Pro Artist doći će u subotu predstaviti novi model razglasa: HK Linear 5 LTS, koji će ujedno i obilježiti čitav zvuk festivala.

Detaljna satnica i još pokoje iznenađenje bit će dostupni na društvenim mrežama Glazbene Kuće.

FB event
Ulaz je besplatan!

15.05.2019. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh