« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ESKALACIJA NASILJA

UN traži od Sirije istragu o ubojstvima civila

Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava Navi Pillay pozvao je sirijske vlasti da zaustave svoje vojne snage i provedu istragu o pogibiji gotovo stotinu prosvjednika tijekom vikenda

Fotografija vijesti
Više o

UN

,

istraga

,

Sirija

,

ubojstva civila

Pillay je osudio eskalaciju nasilja u zemlji te je pozvao da se oslobode uhićeni aktivisti i politički zatvorenici. "Prvi korak je odmah obustaviti nasilje, a potom provesti detaljnu i neovisnu istragu o ubojstvima, uključujući i istragu o navodnim ubojstvima vojnika i pripadnika snaga sigurnosti te počinitelje predati policiji", rekao je Pillay.

Na samome poprištu sukoba u Siriji, u ponedjeljak popodne je u bombardiranju središta grada Dere teškim topništvom smrtno stradalo najmanje 25 osoba. Vojska i snage sigurnosti rano jutros ušle su u grad u tenkovima i oklopnim vozilima. Aktivist za ljudska prava Abdalad Abazid je u telefonskom razgovoru s novinarom France pressea rekao kako tijela poginulih još uvijek leže na cesti. Tijekom razgovora mogle su se čuti eksplozije i pucnjava. Abazid je potvrdio da je poslijepodne grad zasula kiša granata iz teškog oružja te da su na krovove zgrada postavljeni snajperisti.

25.04.2011. 17:50:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh