« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SPROVOD

Sai Baba bit će sahranjen u srijedu

Još se uvijek ne zna točno vrijeme sahrane zbog velikih sigurnosnih mjera poduzetih od strane policije

Sai Baba u prozirnom sarkofagu
Više o

Prema Sai

,

Sai Baba sahrana

,

sprovod Sai Babe

,

Yajur Mandir

,

Prasanti Nilayam

Do utorka tijelo Sai Babe bit će izloženo u Sai Kulwant Hallu u ašramu Prasanthi Nilayam kako bi njegovi sljedbonici i poštovatelji mogli odati počast. Tijelo je položeno u prozirni sarkofag da bi ga svi mogli vidjeti i oprostiti se od svog duhovnog vođe.

U srijedu će biti sahranjen u blizini svoje rezidencije Yajur Mandir u skladu s tradicijom, tj. na način na koji se sahranjuju hinduistički duhovni vođe. Oni simbolično predaju svoje tijelo vatri oblačenjem u odjeću u bojama vatre.

U Puttaparthyju je raspoređeno oko 6 tisuća policajaca koji su blokirali sve ceste koje vode prema posljednjem počivalištu Sai Babe, a na dan sahrane očekuju se i dodatne snage kako bi se uspio održati red.

Sve aviokompanije najavljuju dodatne letove prema najbližim aerodromima, državna željeznica uvela je dodatne vlakove, jer se tisuće sljedbenika Sai Babe slijevaju prema Puttaparthyju kako bi sudjelovali u ceremoniji sahrane spiritualnog vođe milijuna u cijelom svijetu.

Na samoj sahrani očekuju se i svi viđeniji političari od lokalnog do državnog vrha, jer je dobar dio njih bio među poštovateljima djela Sai Babe. Kako je sam Sai Baba putem svoje humanitarne zaklade unaprijedio cijelu pokrajinu, gradeći bolnice, sirotišta i škole koje su podigle kvalitetu života, političari vide sahranu kao jedan od načina na koji se mogu zahvaliti za velik posao koji je Sai Baba napravio.

Pitanje njegovog nasljednika ostaje otvoreno, jer sam Sai Baba rekao je da će umrijeti tek 2022. godine, a da će treća inkarnacija njegovog avatara biti Prema Sai, napušteno dijete koje će biti pronađeno kraj rijeke Cauvery kraj mjesta Srirangapatna.

25.04.2011. 16:40:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh