« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
OŠTRE KRITIKE

UN: Izrael mora prestati s primjenom sile prema Palestincima

"Pribjegavanje sili protiv prosvjednika mora se svesti na minimum i uskladiti s prijetnjom koju predstavljaju", poručio je Izraelcima izaslanik UN-a

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

ljudska prava

,

Ujedinjeni narodi

,

Izrael Palestina

Izrael mora prestati primjenjivati silu prema palestinskim prosvjednicima, zaključak je posebnog izvjestitelja Ujedinjenjih naroda, koji je jučer završio svoj posjet palestinskim teritorijima u toj zemlji, prenosi Hina.

Posebni izvjestitelj bio je u palestinskom selu Nabi Saleh u okupiranoj Zapadnoj obali 9. prosinca kad je mladog palestinskog prosvjednika usred lica smrtno ozlijedio spremnik suzavca izraelskog vojnika.

"Saznao sam da je mladić ranjen u glavu spremnikom suzavca", ispričao je on na konferenciji za tisak u istočnom Jeruzalemu, ističući da "osobno nije svjedočio incidentu".

"Pribjegavanje sili protiv prosvjednika mora se svesti na minimum i uskladiti s prijetnjom koju predstavljaju", kazao je on.

Mustafa Abderazek al-Tamimi (28) preminuo je u bolnici od ozljeda na glavi. Sudjelovao je u tjednom prosvjedu stanovnika Nabi Saleha. Vojska je otvorila dvije usporedne istrage. Prvi rezultati očekuju se 20. prosinca.

19.12.2011. 11:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh