« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
1983. -2011.

Umrla Amy Winehouse

Britanski mediji objavili su da je pjevačica pronađena mrtva u svom stanu sa 27 godina, kao i njena velika prethodnica Janis Joplin

Amy Winehouse je preminula
Više o

Amy Winehouse

,

YouTube

,

umrla Amy Winehouse

,

Amy Winehouse biografija

,

Rehab YouTube

,

Back to Black

Britanski su mediji objavili da je Amy Winehouse pronađena mrtva u svom stanu u 15.54, kad je stigla hitna pomoć koja je u stanu pronašla žensku osobu koja je proglašena mrtvom na licu mjesta. Policija smrt još uvijek tretira kao neobjašnjenu, jer tek slijedi otkrivanje uzroka.

Nakon što je otkazala turneju koju je započela debaklom u Beogradu, Amy Winehouse pojavila se na koncertu svojeg kumčeta Dionne Bromfield na iTunes festivalu, izazvavši ponovo negativne reakcije publike svojim ponašanjem na pozornici.

Poslije tog, posljednjeg nastupa ove velike pjevačice, njen je glasnogovornik izjavio da se Amy do daljnjega povlači iz javnosti sve dok se potpuno ne sredi, ma koliko vremena trebalo. Nažalost, nakon samo tjedan dana velika je pjevačica preminula.

Još uvijek se ne znaju detalji, posebice tko je pozvao hitnu pomoć.

Amy Winehouse rođena je 14. rujna 1983. godine u obitelji vozača taksija Mitchella koji je bio i jazz glazbenik i prvi učitelj glazbe nadarene pjevačice koja je već s deset godina oformila rap skupinu. 

Njena buntovnička priroda dovela ju je do toga da bude izbačena iz ugledne Sylvia Young Theatre School zbog piercinga u nosu kad je imala tek 14 godina. Tada je već pisala vlastite pjesme, a tadašnji je njen dečko poslao njenu snimku diskografima. 

Amy Winehouse debitirala je albumom Frank 2003. godine, oduševivši publiku i kritičare, zaradivši nominaciju za nagradu Mercury. Tri godine kasnije snimila je drugi album Back to Black koji je imao šest nominacija za Grammy, a osvojio je pet komada što je to tada pošlo za rukom samo jednoj pjevačici prije nje.

Osvojila je i tri od četiri najcjenjenija Grammyja - Najbolji novi umjetnik, Album godine i Pjesma godine. U veljači 2007. godina osvojila je BRIT Award za najbolju britansku pjevačicu, a u kategoriji najboljeg britanskog albuma ostala je na nominaciji.

Nažalost, Amy Winehouse je osim glasom postala poznata i po problematičnom ponašanju, teškoj ovisnosti o drogama i alkoholu koji su joj karijeru gotovo cijelo vrijeme dovodili u pitanje, a vjerojatno je na kraju i koštali života.

Poslušajte još jednom taj sjajan glas u pjesmi koja je obilježila njenu karijeru i smrt:

23.07.2011. 18:51:02
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Stefani
    23.07.2011. 19:02
    RIP, cekamo jos vesti o tome kako je umrla.
  2. avatar
    napaljena
    23.07.2011. 19:15
    Ovo je stvarno jako tužna vijest. Takav fantastičan talent, kao i Janice, dobro ste primijetili da je umrla s isto godina.
  3. avatar
    Bruno
    23.07.2011. 20:15
    Predozirala se eto joj kad nije htjela na rehabilitaciju no no no
  4. avatar
    Mila
    07.09.2011. 15:01
    jadnica baš mi je žao tako je bila mlada tek joj je bilo 27 godina.
    Bruno zar ti nije žao jadne Amy
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh