« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
LEGENDA

Prodaja albuma Amy Winehouse narasla 37 puta od petka do subote

Porast prodaje podsjeća na slučaj Michaela Jacksona čiji su singlovi i albumi dospjeli na prva mjesta glazbenih ljestvcica nakon njegove smrti

Amy Winehouse
Više o

Michael Jackson

,

umrla Amy Winehouse

,

Back to Black

,

najprodavaniji albumi

Svjetskim top listama vladaju albumi u petak preminule Amy Winehouse. Njeni su obožavatelji pohrlili su "skinuti" s interneta njezina dva albuma, nakon što je britanska pjevačica svjetske slave postala posljednja u nizu rock zvijezda koja je prerano preminula, sa samo 27 godina.

Winehouse, koja je u subotu pronađena mrtva u svom stanu u Londonu, zavladala je ljestvicom iTunes-a s "Back to Black", albumom iz 2006. koji je osvojio pet Gammya u SAD-u i problematičnu londonsku djevojku pretvorio u međunarodnu zvijezdu.

"Back to Black" izbacio je s prvog mjesta iTunes ljestvice album "21" britanske pjevačice Adele.

Winehouse, koja je snimala za studio Universal Music, zauzela je i treće mjesto s izdanjem koje se sastoji od "Back to Black" i debitantskog albuma iz 2003. "Frank", dok se na četvrtom mjestu nalazi luksuzno izdanje "Back to Black".

Prodaja njezinih albuma porasla je 37 puta od petka do subote, objavila je Official Charts Company koja očekuje da će se taj trend nastaviti i idućih dana.

Porast prodaje podsjeća na slučaj Michaela Jacksona čiji su singlovi i albumi dospjeli na prva mjesta glazbenih ljestvcica nakon njegove smrti.

Jacksonovo bogatstvo poraslo je za 310 milijuna dolara zahvaljujući prodaji albuma i ostalih izdanja nakon što je autor "Thrillera" umro prije dvije godine.

25.07.2011. 08:58:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh