« Knjiga
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
LIGHT VERSION

Umberto Eco radi novu verziju romana Ime ruže

Eco želi Ime ruže približiti novim generacijama, pa je odlučio pojednostaviti jezik i prilagoditi roman za digitalno čitanje

Light verzija za moderne čitatelje izlazi uskoro
Light verzija za moderne čitatelje izlazi uskoro (Wikipedia)
Više o

Umberto Eco

,

Ime ruže

,

roman

Nova će se verzija tog kultnog trilera smještenog u 14. stoljeće, odlikovati "laganijim" odlomcima i osvježenim jezikom, kazao je Eco u razgovoru za talijanski dnevnik "La Repubblica", a prenosi Hina.

Pisac knjigu želi učiniti kompatibilnijom s novim tehnologijama i dostupnijom suvremenim generacijama čitatelja kako bi je lakše razumjeli i čitali i oni koji čitaju preko digitalnih pomagala, a kojima je originalna verzija prekomplicirana za čitanje zbog pregustog jezika i predugačkih odlomaka.

Kao datum objave nove verzije romana izvorno objavljenog 1980., određen je 5. listopada, ponovno u izdanju izdavačke kuće Bompiani. Roman je nakon objavljivanja odmah postao pravi bestseler te je preveden na više od 47 jezika svijeta, a samo u Italiji prodan je u šest i pol milijuna primjeraka. Jedan je od ključnih 100 književnih naslova dvadesetog stoljeća.

Godine 1986. francuski redatelj Jean-Jacques Annaud snimio je i njegovu filmsku verziju sa Seanom Conneryjem i Christianom Slaterom u glavnim ulogama.

19.08.2011. 13:33:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh