« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
GUNNAR HOEKMARK:

Ulazak RH ojačat će ulogu Europske unije u regiji

Supredsjedatelj Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska izrazio je nadu da će Hrvatska tri preostala poglavlja pregovora otvoriti do kraja lipnja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Gunnar Hoekmark

,

ulazak u EU

Očekivanim ulaskom Hrvatske, Europska unija će pojačati vjerodostojnost svoje politike proširenja i moći će odlučnije igrati konstruktivnu ulogu u regiji, izjavio je u utorak supredsjedatelj Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska Gunnar Hoekmark.

"Očekivano članstvo Hrvatske, kada ispuni sve kriterije, pojačat će vjerodostojnost politike proširenja EU-a. Hrvatska je do sada pokazala da stroga primjena kriterija za članstvo može biti snažan poticaj za reforme i taj model može poslužiti kao primjer za druge zemlje u regiji", rekao je Hoekmark, švedski zastupnik u Europskom parlamentu, koji dolazi iz redova Europske pučke stranke (EPP).

Hoekmark je u utorak sudjelovao na pripremnom sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska, koji će svoju 11. sjednicu održati u Zagrebu 29. i 30. ožujka. Hoekmark zajedno sa zastupnicom Hrvatskog sabora Marijomm Pejčinović Burić (HDZ) predsjedava tim odborom.

"S Hrvatskom kao zemljom članicom, EU će moći igrati odlučnije konstruktivnu ulogu u regiji", dodao je Hoekmark.

Švedski zastupnik izrazio je nadu da će Hrvatska tijekom španjolskog predsjedništva, to jest do kraja lipnja otvoriti tri preostala poglavlja i zatvoriti što je više moguće poglavlja.

Članove Europskog parlamenta će tijekom dvodnevnog posjeta Zagrebu primiti hrvatska premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipović. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 19:30:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh