« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MILO ĐUKANOVIĆ:

Ulazak Crne Gore u NATO je poraz velikosrpske ideje

Velikosrpski ideolozi pokušavaju kompromitirati Crnu Goru pričom o kriminalu kako bi usporili njene europske i euroatlanske integracije, poručio je Đukanović

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

NATO

,

Crna Gora

,

Milo Đukanović

,

velika Srbija

Protivnici neovisne Crne Gore boje se njezina ulaska u NATO jer će tada u potpunosti propasti njihovi pokušaji da destabiliziraju državu, izjavio je u srijedu za Radio Crne Gore premijer Milo Đukanović dodajući da će ulazak u NATO predstavljati poraz velikosrpske ideje.

"Prijem Crne Gore u NATO predstavlja smrtnu opasnost za nacionalističke planove o obnovi velikosrpske države i zato oni sada pokušavaju kompromitirati Crnu Goru pričom o kriminalu, kako bi usporili njene europske i euroatlanske integracije", rekao je Đukanović.

Oporbeni čelnici ovih dana su dana, uoči skorašnjih lokalnih izbora, pojačali svoje optužbe vladajućeg režima za kriminal i korupciju, predstavljajući Crnu Goru "leglom kriminala na Balkanu". Lokalni izbori najavljuju se za kraj svibnja i održat će se u 14 od 22 crnogorske općine.

Po Đukanovićevoj ocjeni skorašnji lokalni izbori potvrdit će vodeću ulogu vladajuće koalicije, odnosno Demokratske partije socijalista na čijem je on čelu. "U našim redovima vlada apsolutni optimizam da ćemo na lokalnim izborima potvrditi vodeću ulogu DPS-a, odnosno vladajuće koalicije", kazao je Đukanović.

Crna Gora na skorašnjem zasjedanju NATO-a očekuje da će dobiti pristupnicu za Akcijski plan za članstvo (MAP), za što je već u prosincu dobila pozitivan odgovor. Crna Gora je nakon proglašenja neovisnosti 2006. pristupila programu Partnerstvo za mir, a kandidaturu za MAP podnijela je krajem 2008. godine. Pripadnici njezine vojske ovih su dana otputovali u svoju prvu međunarodnu mirovnu misiju u Afganistan. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 16:46:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh