« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DESNIČAR

Netanyahuov šogor tvrdi da je Obama antisemit

U Americi je na vlasti antisemitski predsjednik. Danas on to skriva, ali to izlazi iz njega i mislim da to moramo jasno kazati, izjavio je Hagai Ben-Artzi

(Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

antisemitizam

,

Benjamin Netanyahu

,

Hagai Ben-Artzi

Američki predsjednik Barack Obama je antisemit, kazao je u srijedu šogor izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, u trenutku napetih odnosa između Izraela i SAD-a zbog izraelske odluke da nastavi graditi stanove u istočnom Jeruzalemu.

"Nažalost, u Americi je na vlasti antisemitski predsjednik. Danas on to skriva, ali to izlazi iz njega i mislim da to moramo jasno i jednostavno kazati", rekao je Hagai Ben-Artzi za izraelski vojni radio.

Ured izraelskog premijera distancirao se od izjava Ben-Artzija, ističući da se Netanyahu "u potpunosti" ne slaže sa svojim šogorom, te dodajući da ovo nije prvi put.

Ben-Artzi, brat Netanyahuove supruge, također je kazao da je američki predsjednik dvadeset godina sjedio u crkvi svećenika Jeremiaha Wrighta "koji je antisemit, antiizraelski i antižidovski orijentiran".

"Ako čujete za nekoga tko je dvadeset godina sjedio u crkvi i slušao antisemitske propovijedi a nije se dignuo i otišao nakon dva tjedna, ne biste li pomislili da se on s tim izjavama identificirao", upitao je Ben-Artzi.

Obama se tijekom predsjedničke kampanje distancirao od Wrighta.

Ben-Artzi, desničarski nacionalist, često se ne slaže sa stajalištima svog šogora, izraelskog premijera. Prošle godine on je od Netanyahua tražio da radije odstupi s dužnosti, nego oslobodi osuđene palestinske zatvorenike u zamjenu za povratak izraelskog vojnika koji je posljednje tri i pol godine zatočen u Pojasu Gaze. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 16:16:03
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    17.03.2010. 16:59
    bolesnik... tipičan primjer židovskog arogantnog ekstremizma koji je vrlo sličan nacizmu u svojoj osnovnoj ideji o 'višoj rasi'... za takve smo svi mi ostali životinje :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh