« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
BRZO I FINO

Ukusan obrok od dva slijeda za samo 30 minuta

Zaželjeli ste se ukusnog ručka ali nemate puno vremena da ga spravite, ili jednostavno ne želite stajati za štednjakom satima, ovo je pravo rješenje za vas

Fotografija vijesti
Više o

recepti

,

tuna

,

pršut

,

špageti

,

juha od karfiola

,

pola sata

Zaželjeli ste se ukusnog ručka ali nemate puno vremena da ga spravite ili jednostavno ne želite stajati za štednjakom satima. Za pripremu ovog obroka, juhe i glavnog jela, potrebno vam je svega pola sata. Uživajte!

 

Kremasta juha od karfiola s hrskavim pršutom

Potrebno vam je:

5 dkg pršuta

1 luk

2 kriške slanine

4 režnja češnjaka

1 žlica timijana ili ružmarina

1 mala glavica karfiola, oko pola kilograma

2 šalice pilećeg temeljca

1 šalica obranog mlijeka

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, kada se postigne temperatura, stavite pršut, koji ste ranije očistili od masnoće, na foliju. Pecite dok ne postane hrskav, oko 10 minuta.

U međuvremenu u velikom loncu pirjajte nasjeckani luk i narezanu slaninu na maslinovom ulju, a pred kraj dodajte nasjeckani češnjak te začine, ovisi za koji ste se opredijelili timijan ili ružmarin. Često miješajte kako sastojci ne bi zagorili.

Kada luk postane mekan, dodajte narezani karfiol, potom temeljac i mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri u poklopljenoj posudi 10 do 12 minuta. Kada karfiol postane mekan skinite ga s vatre te zdrobite dok ne postane potpuno tekuće. Izmrvite pršut po juhi, te poslužite odmah.

 

Umak od tune sa špagetima

Potrebno vam je:

5 režnja češnjaka

2 konzerve tune

1 tetrapak pelata od rajčice

0,5 kg špageta

Pirjajte na maslinovom ulju sitno nasjeckan češnjak, pazite da vam ne zagori i tako postane gorak, te kada postane zlatan dodajte, prethodno ocijeđene od ulja, dvije konzerve tune.

Dinstajte zajedno 5 minuta, možete dodati jednu žlicu Vegete, te malo papra. Dodajte pelat od rajčice te zajedno kuhajte još 5 minuta, pred sami kraj dodajte žlicu nasjeckanog peršina.

Umak je vrlo jednostavan i ukusan, a za pripremu je potrebno onoliko koliko treba špagetima da budu kuhani.

02.10.2011. 14:37:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh