« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
PINK PANTHER?

Ukrali milijune u samo dvije minute

Četiri profesionalca usred dana u samo dvije minute počistili su draguljarnicu u Rue de Rhone, najskupljoj trgovačkoj ulici u Ženevi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Ženeva

,

pljačka draguljarnice

,

Rue de Rhone

Milijune dolara vrijedan nakit opljačkan je u ponedjeljak poslijepodne u središtu Ženeve, javlja dpa. Pljačka je izvedena u tri sata poslijepodne i trajala je manje od dvije minute, a pljačkaši su pobjegli na skuterima prije dolaska policije.

Opljačkana draguljarnica nalazi se u Rue de Rhone, jednoj od najskupljih trgovačkih ulica u Ženevi u kojoj se nalaze trgovine najpoznatijih svjetskih marki odjeće, satova i druge luksuzne robe. Ulica, smještena odmah uz ženevski stari grad i kuću Jeana Calvina, tijekom ljetnih mjeseci prepuna je turista.

Pljačku su izvela četiri lopova. Jedan je svladao privatnog zaštitara na ulazu, dok su ostali opljačkali draguljarnicu. Vlasnik draguljarnice za list Tribune de Geneve ispričao je da su lopovi uzeli što su stigli, ostavivši za sobom skupocjene komade nakita, uključivo prsten vrijedan pola milijuna dolara.

Policija istražuje pljačku koja je šokirala stanovnike Ženeve, koji svoj grad doživljavaju mirnijim i sigurnim. Iako izravna povezanost još nije utvrđena, sumnja se da su pljačkaši pripadnici poznate balkanske kriminalne skupine Pink Panther, koja je posljednjih godina opljačkala brojne luksuzne draguljarnice diljem Europe.

Izvor: Hina

18.08.2009. 17:10:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh