« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IZBORNI BIZNIS

Ukrajinci putem weba nude glasove na prodaju

Ne vjerujem u demokraciju i stoga prodajem svoj glas na izborima, stoji u objašnjenju uz ponudu glasa za predsjedničke izbore

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

predsjednički izbori

Uoči ukrajinskih predsjedničkih izbora 17. siječnja, neki su ukrajinski birači svoje pravo glasa ponudili na prodaju putem interneta, izvješćuje u utorak Reuters i dodaje da se cijene glasova kreću od 300 do 500 grivnji (37 do 63 američka dolara).

"Potpuno mi je svejedno tko će pobijediti. Imam tri glasa na prodaju - dva u Kijevu i jedan u Bili Cerkvi. Cijena: 500 grivnji po glasu", jedan je od oglasa na internetu. Uz oglase obično stoji e-mail adresa ili kontakt telefon.

"Ne vjerujem u demokraciju i stoga prodajem svoj glas na izborima. Moguće je da će biti još 10 glasova na prodaju", stoji u drugom oglasu.

Državna služba sigurnosti nije htjela komentirati prodaju glasova na izborima, ali je središnje izborno povjerenstvo poručilo da je kupnja izbornih glasova nelegalna i podložna kaznenom progonu.

Politički analitičar Volodimir Fesenko smatra da je ta pojava "odraz razočaranja i sve ciničnijeg stajališta glasača prema politici i političarima". Uz to razloge se vjerojatno može pronaći i u tome što se Ukrajina nalazi u dubokoj gospodarskoj krizi. (hina/metro-portal)

12.01.2010. 16:31:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh