« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NADMAŠILA 94 % ULAGAČA

Upoznajte čimpanzu Lushu - najbolju rusku financijsku analitičarku

Plaća im je pravo bogatstvo jer su sposobni svakodnevno donositi teške odluke oko milijunskih ulaganja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

Rusija

,

čimpanza

,

lusha

,

ulaganje

No, možda posao bankara ulagača i nije toliko težak kako se čini. Naime, jedna ruska čimpanza nadmašila je 94 posto ulagača u toj zemlji sa svojim portfolijom, koji je samo prošle godine trostruko narastao.

Moskovska televizija izvijestila je kako je cirkusa čimpanza Lusha odabrala osam kompanija od mogućih 30 kako bi uložila svojih milijun rubalja, oko 210.000 kuna. ˝Uspješno je kupila i njezin portfolio je narastao. Povukla je najbolje poteze na tržištu˝, izjavio je urednik magazina Russian Finance Oleg Anisimov.

Pametnoj čimpanzi ponuđene su kocke koje su predstavljale različite kompanije, a zatim je trebala odlučiti. Nakon kratkog razmišljanja odabrala je svojih osam kocki.

Njezin odabir uključio je banke čiji udio je rastao zapanjujućih 600 posto nakon velike pomoći s Kremlja. Promašila je telekomunikacije koje su ostvarile povećanje profita od 240 posto, no uložila je u rudarstvo koje je ostvarilo dobit od 150 posto.

Ruskim medijima ovo je naravno bio povod da kritiziraju stručnjake za ulaganje. Natpisi poput ˝Lusha je ozbiljne analitičare učinila klaunovima˝, preplavili su novine.

Jedan broker je uzvratio: ˝Da je eksperiment proveden samo godinu dana ranije, majmun ne bi ostvario dovoljno prihoda ni da si plati banane.˝

12.01.2010. 16:52:14
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    12.01.2010. 17:50
    Jedan broker je uzvratio: ˝Da je eksperiment proveden samo godinu dana ranije, majmun ne bi ostvario dovoljno prihoda ni da si plati banane.˝

    Istina, zato što majmun za razliku od nekih (spomenutih) ne krade!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh