« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PLOW MONDAY

Umjesto plugova u Londonu blagoslovljeni mobiteli

Tehnologija je naše svakodnevno oruđe i tehnologiju moramo blagosloviti, poručeno je tijekom tradicionalnog britanskog blagoslova

(Getty Images)
Više o

London

,

Plow Monday

,

blagoslov mobitela

,

St. Lawrence Jewry

Velečasni David Parrott blagoslovio je u ponedjeljak gomilu prijenosnih računala i mobilnih telefona na oltaru crkve St. Lawrence Jewry u londonskom financijskom središtu kako bi podsjetio službenike da ima mnogo načina na koji ih milost Božja može doseći.

"Tehnologija je naše svakodnevno oruđe i tehnologiju moramo blagosloviti", rekao je Parrott u službenoj crkvi Korporacije londonskog Cityja koja upravlja financijskim okrugom.

Okupljeni vjernici izvukli su svoje mobitele, a neki od njih podignuli ih visoko u zrak dok je Parrott izgovarao riječi blagoslova.

Velečasni je objasnio da je blagoslov modernija inačica tradicionalnog blagoslova "Plow Monday" (blagoslov pluga u ponedjeljak) koji se sastojao u tome da seljaci dovuku oruđe pred crkvena vrata i dadu ga blagosloviti.

Parrott, koji je dužnost preuzeo prije sedam mjeseci, svoj je potez obrazložio kao "novu zamisao za njegovo novo radno mjesto". (hina/metro-portal)

12.01.2010. 16:15:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh