« Iza ogledala
objavljeno prije 9 godina
LOV NA MALE ZELENE

Uključite se u potragu za izvanzemaljskim životom

Stručnjaci iz SETI-ja omogućili su ljudima da uživo osluškuju zvukove iz svemira kako bi im pomogli pronaći dokaze o izvanzemaljskom životu

Fotografija vijesti
Više o

svemir

,

NLO

,

izvanzemaljci

,

SETI

,

radio signali

Ako ste se ikada pitali kako zvuče radio signali iz svemira ne morate više nagađati jer su stručnjaci iz SETI-ja, nevladine organizacije koja traga za izvanzemaljskom inteligencijom, odlučili uživo emitirati sve podatke koje su prikupili njihovi sateliti, a sve kako bi im pomogli u potrazi za "malim zelenima".

Znanstvenici su odlučili kreirati web stranicu koja omogućava običnom puku da se priključi lovu na izvanzemaljsku inteligenciju jer se nadaju da ljudski mozak može detektirati stvari koje su možda promakle automatskom sustavu.

"Postoje frekvencije koje automatski sustav detektiranja mora ignorirati jer u svemiru postoji preše signala. Većina je nusprodukt ljudske aktivnosti, no u toj buci može se kriti signal od neke daleke tehnologije. Nadam se da će nam vojska volontera pomoći da pratimo te frekvencije koje zbunjuju naše strojeve", rekla je dr. Jillian Tarter, voditeljica projekta.

Pošto je SETI neprofitabilna organizacija i ovisi o donacijama vrlo često se suočava sa financijskim poteškoćama koje prijete obustavom cijelog projekta koji je započeo sa radom 1994. godine. Zahvaljujući raznim dobročiniteljima, među kojima je i bivši astronaut Bill Anders te glumica Jodie Foster, potraga za signalom izvanzemaljaca  se i dalje nastavlja.

Ako želite biti dio ove avanture posjetite stranicu setilive.org ili kliknite ovdje, a mi vam želimo sretan i uspješan lov.

01.03.2012. 12:00:28
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    oglašavanje na internetu
    04.05.2012. 13:52
    Vjerojatost da postoji život izvan zemlje je jako velik! Dok je vjerojatnost da ćemo u narednih nekoliko stotina godina uspostaviti ikakav kontakt sa tim životom jako mal!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh