« Iza ogledala
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
OSUJEĆEN ATENTAT?

U zadnji čas spriječeni islamisti koji su trebali ubiti Putina?

"Naš je zadatak bio da odemo u Moskvu i pokušamo atentat na Putina. Pripreme su završene i određen je datum atentata: nakon predsjedničkih izbora", izjavio je uhićeni Adam Osmajev

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Vladimir Putin

,

islamistički atentator

Ruska TV postaja Prvi Kanal objavila je dramatičnu vijest o tome kako su ruske tajne službe u suradnji s onima iz Ukrajine uspješno spriječile pokušaj islamističkog atentata na premijera i vjerojatnog budućeg predsjednika Rusije Vladimira Putina, prenosi Hina.

Ukrajinske tajne službe otkrile su zavjeru nakon eksplozije bombe 4. siječnja u stanu u Odessi, na jugu Ukrajine, u kojoj je jedna osoba ubijena. Dvije osobe su uhićene a potvrdile su da rade za islamističkog čelnika Dokua Umarova, neprijatelja br. 1 Kremlja, prema postaji Prvi Kanal.

"Naš je zadatak bio da odemo u Moskvu i pokušamo atentat na Putina. Pripreme su završene i određen je datum atentata: nakon predsjedničkih izbora", kazala je jedna od dviju uhićenih osoba Adam Osmajev (31), ruski državljanin podrijetlom s Kavkaza.

Po riječima dužnosnika ruskih tajnih službi (FSB), eksploziv je unaprijed donesen u Moskvu i Osmajev je otkrio postojanje eksploziva skrivena blizu avenije Kutuzovski, u središtu glavnog grada, kojom redovito prolazi povorka automobila Vladimira Putina.

Eksploziv pronađen na tom mjestu "bio je dovoljno moćan da uništi kamion", rekao je na televiziji neidentificirani časnik FSB-a, dodajući da je zaplijenjen laptop s brojnim podacima o sigurnosnoj podršci Vladimiru Putinu.

27.02.2012. 09:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh