« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
riješeno?

Uhićen ubojica Ivane Hodak

Sve detalje istrage i podatke o uhićenoj osobi policija će iznijeti na pressici u 15 sati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

ubojstvo Ivane Hodak

,

Ivana Hodak Zagorec

,

riješeno ubojstvo Ivane Hodak

,

ubojica Ivane Hodak

,

uhićen ubojica Ivane Hodak

,

Mladen Šlogar Žila

Kako je za Index potvrdio glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, nakon četveromjesečne istrage uhićen je ubojica Ivane Hodak. Prema Borovcu, motivi ubojstva jasno su dokazani i nema nikakve sumnje da je uhićena prava osoba. Svi će se detalji saznati na tiskovnoj konferenciji u 15 sati u Ravnateljstvu policije.

Prema izvorima Jutarnjeg lista, radi se o nezadovoljnoj stranci Zvonimira Hodaka, koja je uhićena rano jutros oko 3 sata, a u stanu je pronađen i pištolj iz kojeg je ubijena Ivana Hodak. Dalje se tvrdi da je Zvonimir Hodak trebao ubojici srediti posao, a policija je imala određene tragove o navedenom čovjeku i tražila ga je zadnja dva tjedna po cijelom Zagrebu.

Jutarnji je objavio da se radi o Mladenu Šlogaru zvanom Žila, šezdesetogodišnjaku iz Zagreba kod koga je pronađen tetejac kojim je ubijena Ivana Hodak.

Osumnjičenik je trenutno na kriminalističkoj obradi, a jedino se zna da je radio kao domar u Sportskom parku Mladost gdje je Zvonimir Hodak redovito igrao tenis. Navodno je izgubio taj posao i živio kao beskućnik u centru grada, hraneći se u pučkoj kuhinji u Branimirovoj. 

Ivana Hodak ubijena je u svom haustoru 6. listopada prošle godine oko 11 sati s dva metka, a očevidac je izjavio policiji da je mladić između 30 - 35 godina s kapuljačom na glavi istrčao iz ulaza nakon pucnjeva i otrčao u smjeru Trga bana Jelačića. Ovaj iskaz u potpunoj je suprotnosti s uhićenim Žilom, koji je dvostruko stariji i teško da je živahno potrčao nakon ubojstva, no očekuje se objašnjenje policije.

Kako se dva tjedna nakon toga dogodilo ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, jedno su se vrijeme ubojstva povezivala, da bi u Globusu pred tjedan dana došlo do špekulacija da se ubojica zabunio i ubio Ivanu Hodak umjesto Sanje Duggan, koja stanuje u istom ulazu, što je ona oštro demantirala, kao i ostale navode iz teksta.

Ivanu Hodak počelo se povezivati s Vladimirom Zagorcem u romantičnom kontekstu, što su njeni roditelji i dečko, odvjetnik Hrvoja Petrača Ljubo Pavasović-Visković oštro demantirali, i dosta dugo izgledan razlog ubojstva bili su odnosi između Zagorca i Hrvoja Petrača, čiji su sinovi bili i na poligrafu u vezi ubojstva.

Istraga je vođena u više smjerova, i izgleda da su Faber i Karamarko napokon napravili nešto od poslova zbog kojih su, na pravno izuzetno upitan način, dovedeni na čelo MUP-a.

06.02.2009. 10:07:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh